Breaking news

Celebrul tren Orient Express, atacat cu pietre la Sighișoara

loading...

Orient Express, cel mai vestit tren din Europa, a fost atacat duminică seară cu pietre de un grup de persoane, la Sighișoara.

Orient Express revenise în România de la Istanbul cu destinația Viena.

În momentul în care a ajuns pe teritoriul orașului Sighișoara, celebru tren de lux a fost atacat cu pietre. Fapt ce a dus ca acesta să facă o oprire neprogramată în gara din Sighișoara.

Două geamuri ale unui vagon au fost fisurate de pietrele aruncate de două persoane, care au fost identificare de poliția feroviară ca fiind localnici.

Trenul Orient Express a sosist prima dată în România pe 3 septembrie 2012, la ora 14.20, în Bucureşti – Gara de Nord.

Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre îndepărtatul Istanbul.

Trenul compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.

Orient Express are programată o oprire turistică de aproximativ 5 ore în Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an (din 2000 și până în prezent), călătoria cu acest tren special comandat, pe ruta: Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – București – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneția.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian