Breaking news

Celebrul neurolog Souhel Najjar, adus în România de Fundaţia Alexandrion

loading...

Neurologul Souhel Najjar, devenit celebru după ce a vindecat o jurnalistă din SUA, de encefalită autoimună, a ajuns pentru prima dată în România, graţie Fundaţiei Alexandrion.

Laureat al secțiunii Medicină a Premiilor Constantin Brâncoveanu Internațional de la New York în anul 2018, Dr. Souhel Najjar, la invitația Fundației Alexandrion, a sosit în România pentru a împărtăși neurologilor români din experiența sa profesională de peste 40 de ani, în cadrul conferinței MEDICS, dar  și în cadrul unor întâlniri cu studenții  celor două universități de medicină din București și din Cluj-Napoca.

Doctorul Souhel Najjar a susţinut joi, o conferinţă de presă, alături de Profesorul Andrei Marga, la Hotelul Pullman din București, sala Darclee, unde a povestit despre afecţiunile neurologice pe care le-a tratat în cei 40 de ani de carieră şi în mod special, a povestit despre diagnosticarea şi tratamentul encefalitei autoimune.

Neurologul a reuşit să vindece foarte multe cazuri de encefalită autoimună, care în limbaj popular înseamnă inflamaţia acută a creierului, graţie unui examen medical complex, şi a unui diagnostic corect.

Souhel Najjar a declarat în cadrul conferinţei de presă de la Bucureşti, faptul că encefalita autoimună, care apare pe fondul sistemului imunitar ce atacă creierul, iar acesta, ca o primă reacţie de apărare, se inflamează şi produce simptome precum psihoză, febră mare, ameţeli, convulsii, semiparalizii, pierderi de memorie, halucinaţii.

Recunoscut la nivel internațional pentru experiența sa clinică, pedagogică și pentru munca de cercetare, dr. Souhel Najjar a devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a vindecat-o pe jurnalista Susannah Cahalan de la New York Post de encefalită anti-NMDA. După ce s-a vindecat de această boală, jurnalista a scris o carte “Brain on Fire”, în care a relatat despre cum a fost tratată de neurolog, iar în baza acestei cărţi Netflix a făcut un film.

Neurologul și-a dedicat cariera diagnosticării și tratamentului epilepsiei la pacienți de toate vârstele, a tulburărilor neurologice complexe și a bolilor autoimune ale sistemului central nervos.

Dr. Najjar este considerat primul medic din istoria Universității din New York  care a identificat mecanismul interacțiunii dintre sistemul imunitar și sistemul nervos central.

Potrivit studiilor recente, aproximativ 1 milion de persoane din întreaga lume au suferit de encefalita autoimuna cel putin o data in viaţă.

loading...