Breaking news

Cele mai întâlnite moduri în care antreprenorii se relaxează

Viața antreprenorilor nu este tocmai ușoară, ei fiind nevoiți să ia de multe ori decizii importante pentru viața companiei și a angajaților. Din când în când e nevoie și de relaxare însă, iar printre cele mai întâlnite moduri prin care antreprenorii se relaxează se regăsesc următoarele activități:

  1. Golf – E o activitate des întâlnită printre antreprenori. Nu doar că este un sport interesant, dar ajută foarte mult și la networking. Foarte multe afaceri se parafează cu ocazia unui joc de golf sau se sărbătoresc astfel. În țara noastră există câteva cluburi de golf, cele mai cunoscute fiind cele de la Breaza și Teleac. O parte mai puțin bună este că sezonul de golf din România începe în primăvară și se termină în luna noiembrie. Totuși, pentru cei foarte pasionați de golf se poate juca și în interior, însă mai mult pentru a rămâne în formă și pentru a mai pune mâna pe crosă.
  1. Poker – Sunt mulți antreprenori care aleg să se relaxeze cu acest joc de cărți îndrăgit de milioane de oameni. Recent, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a dezvăluit că a intrat în domeniul criptomonedelor după o partidă de poker. Desigur, foarte mulți antreprenori aleg să joace poker online in Romania deoarece este mult mai comod și mai facil ca după o zi lungă să te relaxezi în timp ce încerci să reușești mâini câștigătoare. Pokerul este un joc în care trebuie să fii atent la mâinile tale, dar și la cel fac cei din jur, astfel că o paralelă cu domeniul afacerilor se poate face cu ușurință. Dar mai importantă în poker este distracția pe care o generează acest joc și faptul că reușește să te rupă de stresul de zi cu zi.
  1. Schi – Cu siguranță un hobby des întâlnit printre antreprenori este schiatul. România are numeroase pârtii, dar unii oameni de afaceri aleg să meargă în Austria sau în Franța, țări recunoscute pentru condițiile foarte bune pe care le oferă în sezonul de iarnă. Iar schiatul are beneficii solide asupra sănătății, mai ales că are o contribuție la condiția fizică. În plus, cu ocazia schiatului vei reuși să te conectezi cu natura și să admiri peisaje superbe de la înălțime. Desigur, este și o activitate foarte distractivă, iar studiile au demonstrat că cei care schiază au un ritm cardiac mai bun.
  1. Excursii pe velier și catamaran – Un hobby des întâlnit printre antreprenori este yachting-ul. Sunt mulți antreprenori care adoră să navigheze și astfel au făcut și cursuri pentru a conduce veliere sau catamarane. A conduce un velier este o adevărată artă, deoarece necesită implicarea tuturor celor prezenți. Tocmai din acest motiv, sunt și antreprenori care aleg să organizeze inclusiv team building-uri pe veliere, această activitate contribuind și la bunul mers al companiei nu doar la distracție.
  1. Triatlon – Mișcarea este cu siguranță importantă pentru toată lumea, inclusiv pentru antreprenori. Sunt destui antreprenori care aleargă, iar unii dintre ei sunt pasionați și de triatlon, activitate care combină înotul, mersul pe bicicletă și alergatul. Un exemplu este fostul CEO al Motorola, Mike Zafirovski, care a finalizat un triatlon Ironman (180 de kilometri) cu un timp remarcabil: 13 ore și 37 de minute. Și această activitate are numeroase beneficii asupra sănătății corpului și minții.
  1. Vacanțe exotice – După un an greu de muncă, antreprenorii au nevoie și de relaxare, iar cea mai comună activitate este mersul în vacanțe exotice. Printre cele mai populare destinații pentru antreprenorii din România sunt Zanzibar, Insulele Maldive și Republica Dominicană. Sunt locuri în care de obicei se stă la plajă pe nisip fin, în timp ce se admiră apa turcoaz. Alte destinații interesante pentru antreprenori sunt Islanda, fiordurile din Norvegia și Elveția, unde pot fi văzute de asemenea peisaje foarte frumoase.
  1. Excursii la târguri de ceasuri – Mulți oameni de afaceri adoră ceasurile de lux, astfel că investesc constant sume importante în achiziționarea unora. Ceasurile de lux, în funcție de model, reprezintă și o investiție, mai ales în cazul celor în ediție limitată, care își cresc valoarea în timp. Anual, în Elveția se fac târguri de ceasuri, la care participă colecționari din toață lumea și se fac numeroase tranzacții. Desigur, ceasurile reprezintă și un accesoriu vestimentar important în domeniul afacerilor.
  2. Safari – Excursiile la safari reprezintă o modalitate adesea întâlnită în rândul antreprenorilor. În special în Tanzania și alte țări din Africa se poate face un safari de succes, în care există posibilitatea de a vedea animale sălbatice în mediul lor natural. Desigur, o excursie la safari costă câteva mii de euro, dar este o senzație unică, ce reușește în același timp să te reconecteze cu natură.
>