Breaking news

Cele mai importante motive pentru care merita sa devii antreprenor

Conform statisticilor, in Romania, apar aproximativ 10.000 de firme noi, in fiecare an. Acest lucru inseamna ca foarte multi oameni aleg sa paseasca pe drumul antreprenoriatului si sa isi ia viata profesionala in propriile maini.

Adesea, infiintarea unei firme poate veni la pachet atat cu avantaje, cat si dezavantaje. O parte din dezavantaje sunt reprezentate de: costuri mari, lipsa informarii si nesiguranta. Cu toate acestea, avantajele sunt destul de multe si de motivante astfel incat sa te determine sa iti infiintezi propria firma.

Cele mai importante motive pentru care merita sa devii antreprenor

Vei fi propriul tau sef si nu vei depinde de un program anume

Atunci cand esti antreprenor, nu depinzi de un program bine stabilit si nu trebuie sa te justifici nimanui din acest punct de vedere. Intr-adevar, pot fi zile in care esti nevoit sa lucrezi mai mult de 8 ore pe zi, insa lucrezi pentru propriul vis.

Vei avea o stare financiara mai buna

Atunci cand administrezi o firma, in mod cert ai mai multe oportunitati decat atunci cand esti angajat. In ciuda tuturor zvonilor, un antreprenor va avea o stare financiar mai buna decat un angajat, oricat de stabil si bine platit ar fi jobul.

Poti da frau liber imaginatiei

Atunci cand ai propria afacere in mainile tale, nu exista limite! Astfel, iti poti da frau liber imaginatiei si poti pune in aplicare cele mai nonconformiste idei, menite sa iti aduca succesul.

Te dezvolti foarte mult, atat personal, cat si profesional

Atunci cand iti gestionezi propria afacere, inevitabil inveti foarte multe lucruri noi (atat din domeniul in care activezi, cat si din domeniul antreprenoriatului) care contribuie la dezvoltarea ta personala si profesionala. Indiferent de cat de capabila este echipa pe care o ai, tot pe umerii tai vor sta cele mai importante decizii. Iar acest aspect nu este deloc unul negativ. Vei reusi sa te autodepasesti in fiecare zi!

Lucruri importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti deschizi o firma

Din cele 10.000 de firme deschise anual, jumatate din ele ajung in faliment. Pentru a evita aceasta situatie, este foarte important sa pui la punct un plan de afaceri bine documentat, sa studiezi în detaliu domeniul in care urmeaza sa activezi si pe care urmeaza sa il gestionezi. Oricat de buna ar fi ideea pe care o ai, exista riscul sa esueze daca nu este abordata cu atentie si implicare.

Totodata, trebuie sa te astepti si la momente mai dificile. Viata unui antreprenor nu este presarata doar cu momente fericite, insa cu toate acestea, trebuie sa gasesti constant solutii si sa depasesti orice obstacol. Doar in felul acesta vei atinge succesul. Cei mai de succes antreprenori sunt cei care au intampinat cele mai mari dificultati.

>