Breaking news

Cele mai importante motive pentru a avea o navigatie GPS dedicata

loading...

Un GPS auto dedicat sau un sistem media cu navigatie auto dedicata este tovarasul perfect de calatorie. Indiferent cat de putin cunoscuta este o destinatie, atata timp cat hartile sunt pe deplin actualizate, ar trebui ca fiecare conducator auto ajunga la destinatie cu usurinta.

De asemenea, navigatia GPS va gasi un traseu care se potriveste cel mai bine, fie ca este calea cea mai rapida, cea mai scurta sau ruta ce evita ambuteiajele.

Unele sisteme de navigatie dedicate vin chiar si cu cateva caracteristici suplimentare utile, de la actualizari de trafic, la alerte de radar sau posibilitatea de a oglindi telefonul prin MirrorLink pentru a face calatoria cat mai confortabila si cat mai putin stresanta.

Cu navigatia dedicata pentru masina ta ai acces la hartile de care ai nevoie

Fiecare sistem de navigatie prin satelit GPS vine cu o selectie de harti preinstalate. De exemplu, sistemele dedicate de navigatie Navi-Gps vin cu toate hartile Europei incluse. Dar pe langa acestea iti poti instala orice soft de navigatie ce ruleaza pe Android direct din Google Play (iGO Primo , Waze , Google Maps etc).

In prezent sistemele de navigatie vin cu capacitati de stocare generoase care pot fi extinse cu carduri de memorie.

Hartile sunt tot timpul actualizate

Daca la sistemele de navigatie auto ce sunt instalate de producator din fabrica este nevoie sa achizitionezi actualizari ale hartilor care sunt destul de costisitoare, la cele mai multe sisteme de navigatie gps dedicate nu mai ai aceasta problema. Ai actualizari gratuite pe toata durata utilizarii cu conditia existentei unei conexiuni la internet.

Actualizari privind traficul in timp real

Cele mai multe navigatii dedicate GPS se pot conecta la internet prin wireless sau prin intermediul unui stick 4G. Astfel poti avea actualizari de trafic sau alerte in timp real. Unele modele au chiar si slot pentru SIM, astfel incat poti avea conexiune la internet fara a fi nevoie de un alt dispozitiv.

Navigatia dedicata comunica cu calculatorul masinii

Navigatiile au inclus si un adaptor canbus ceea ce face ca sistemul GPS de pe masina ta sa comunice cu computerul masinii si sa preia si afiseze informatiile primite de la senzorii de parcare, parametri generali (uși deschise , nivel combustibil , turometru, nivel lichid parbriz, centură, tensiune baterie etc ), afișaj clima , temperatura exterioara.

Indiferent de marca si modelul masinii navigatia va prelua aceste informatii. Daca de exemplu vrei sa cumperi o navigatie dedicata BMW aceasta se prelua informatiile de pe computerul de bord si le va afisa pe ecranul sau generos.

Alerte de radar

Achizitionarea unei navigatii cu Android iti permite sa folosesti aplicatii cum ar fi Waze. Aceste aplicatii te pot ajuta sa eviti pericolele raportate de pe sosea dar si amenzile. Desigur, este recomandat ca fiecare conducator auto sa respecte regulile de circulatie rutiera si sa conduca prudent, insa in anumite situatii aceste alerte se vor dovedi foarte utile.

Puncte de interes

Hartile de pe navigatia dedicata includ si puncte de interes, de la restaurante si parcari la monumente istorice si rezervatii naturale.

Apeluri telefonice fara ca atentia sa iti fie distrasa de la condus

Navigatiile GPS au inclus modulul Bluetooth dar si microfon incorporat. Astfel soferul poate sa vorbeasca la telefon in siguranta. De asemenea, poate sa rosteasca instructiuni vocale catre navigatia GPS prin satelit, ceea ce se dovedeste extrem de util pentru ca nu va mai fi necesara oprirea autovehiculului pentru ca informatiile sa fie introduse manual.

Camera de bord pentru inregistrarea traficului

Un sistem dedicat iti permite conectarea unei camere de bord prin USB. Acesta va inregistra imagini din timpul condusului direct in memoria navigatiei. Daca masina este implicata intr-un incident rutier se poate vizualiza inregistrarea si poate fi folosita ca mijloc de proba pentru asigurator, politie sau in instanta.

loading...