Breaking news

Cele mai importante aparate și unelte de care ai nevoie în grădină

În cazul în care locuiești la curte, grădina ta este o adevărată comoară. Aici poți sta alături de prieteni la povești până seara târziu, iar în același timp, copilul se poate juca liber și nestingherit. Grădina are nevoie de atenție și de întreținere periodică pentru a-și menține strălucirea. Fie că alegi un magazin fizic sau un magazin online de scule și echipamente industriale descoperă cele mai importante aparate și unelte de care ai nevoie pentru a întreține această oază de verdeață. 

Motocoasă 

Motocoasa este foarte utilă într-o gospodărie, deoarece face mai ușoară tăierea ierbii, a buruienilor nedorite, a hățișurilor și a tufișurilor compacte. În funcție de tipul de alimentare, poți alege o motocoasă pe benzină, una electrică cu fir sau una cu acumulatori. Pentru a-ți da seama de care dintre ele ai nevoie, trebuie să ții cont de locul în care vei folosi motocoasa: în apropierea casei, lângă o priză de curent electric sau în zone în care alimentarea electrică nu este posibilă.  

De asemenea, trebuie să ții cont inclusiv de mărimea suprafeței pe care vrei să o cosești pentru a stabili dacă ai nevoie de o motocoasă de putere mică, medie sau mare. Fii foarte atent inclusiv la greutatea acesteia atunci când o achiziționezi. 

Suflantă pentru frunze 

Frunzele, deșeurile și iarba proaspăt tăiată din grădina ta pot fi îndepărtate imediat cu ajutorul unei suflante pentru frunze. În cazul în care ai o curte mică, poți opta pentru o suflantă de aer cu motor electric, deoarece prețul acesteia este mai avantajos.  

Dacă, în schimb, grădina ta este de dimensiuni mai mari, poți să alegi o suflantă de aer cu acumulator sau una cu motor termic. Cea cu acumulator va avea o autonomie limitată, dar avantajul ei îl reprezintă lipsa vibrațiilor motorului termic, a fumului și a mirosului de gaze de eșapament. Pentru suflanta cu motor termic trebuie să prepari amestecul de ulei și carburant, însă nu e nevoie să îți faci griji că va trebui să o reîncarci. 

Aspersor 

Dacă plantele din grădina ta au nevoie de mai multă apă pentru a se dezvolta armonios sau dacă pur și simplu vrei să ai mereu un gazon proaspăt, echipează-te cu aspersoarele potrivite nevoilor tale. Poți opta pentru un sistem de irigare oscilant, pulsator, cu rotație reglabilă sau multifuncțional. Spre exemplu, pentru o grădină de zarzavaturi este indicat să alegi un aspersor static sau rotativ, cu irigație tip spray. Tot ce trebuie să faci este să pornești aspersorul, să reglezi direcția de udare, iar apoi te poți ocupa de alte activități din gospodărie fără să mai pierzi timpul cu udatul manual. 

Trimmer pentru gardul viu 

Întreținerea gardului viu și a arbuștilor din curtea ta va deveni o plăcere odată ce ai făcut loc printre instrumentele pentru grădină unui trimmer electric. Nu doar atât, dar acesta poate fi util inclusiv la tăierea marginilor gazonului, mai ales în locurile mai greu accesibile. 

Motofierăstrău 

Un motofierăstrău se dovedește foarte util atunci când ai nevoie să realizezi toaletarea copacilor, să tai crengile care se usucă sau să pregătești lemne pentru foc. Nu doar atât, dar dacă ești pasionat de bricolaj, îl poți folosi chiar și pentru a realiza construcții din lemn sau a sculpta forme artistice. Cele mai mari avantaje ale drujbelor cu motor termic sunt portabilitatea lor, precum și independența de rețeaua electrică. 

Dispozitiv electric de ars buruieni 

Un dispozitiv electric de ars buruieni îndepărtează cu succes buruienile care cresc pe ziduri, între dalele de pavaj, în straturile de plante sau în gazon. Avantajul acestuia este faptul că nu mai ai nevoie să mai folosești substanțe chimice. Este un dispozitiv sigur, deoarece scutul termic concentrează numai pe buruiană jetul de căldură. Nu doar atât, dar poate fi folosit inclusiv pentru aprinderea cărbunilor de grătar. 

Oricare ar fi aparatele și uneltele de care ai nevoie pentru grădina ta, încearcă mereu să îți faci timp pentru a o menține în stare optimă. Echipamentele si uneltele menționate în acest articol cu siguranță te vor ajuta să scurtezi din timpul pe care îl dedici pentru întreținerea curții. 

Alege înțelept! 

Sursă foto: Shutterstock.com