Breaking news

Cele mai frecvente probleme de sănătate pentru care bărbații români vin în spitalele PremiQaMed sunt legate de urologie, gastroenterologie și oncologie

Conștientizarea sănătății bărbaților a crescut semnificativ în Europa, însă în România acest concept este încă relativ nou. Sănătatea bărbaților este o ramură medicală importantă în spitalele PremiQaMed din Viena, inclusiv din punctul de vedere al serviciilor medicale oferite pacienților de sex masculin. Mulți bărbați români vin în fiecare an în spitalele renumitului grup medical austriac pentru probleme legate de urologie, gastroenterologie, oncologie și boli cardiovasculare.

La PremiQaMed, unul dintre cele mai mari grupuri de spitale private din Austria, toate problemele medicale care pot afecta bărbații sunt tratate de medici de top din diverse discipline care colaborează strâns, pentru binele pacientului. Specialiștii care lucrează aici militează pentru ca bărbații să facă controale regulate. Este important de subliniat că din punctul de vedere al numărului de pacienți, România se situează printre primele 3 țări din care pacienții vin să fie tratați și operați aici.

Programele de prevenție din spitalele private „Döbling” și „Confraternität” oferă informații foarte detaliate despre starea de sănătate a unei persoane. Datorită cooperării strânse dintre disciplinele individuale, aceste controale de rutină pot fi finalizate în una sau maximum două zile.

Cancerul de prostată, pulmonar sau de colon nu prezintă simptome pentru o perioadă lungă de timp. Când este detectat într-un stadiu precoce, șansele de succes al tratamentului sunt încurajatoare. Acesta este motivul pentru care controalele regulate sunt esențiale. Colonoscopia este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului de colon, în peste 90% boala putând fi astfel evitată. Este recomandată persoanelor peste 45 de ani. Astăzi, examinarea este complet nedureroasă și întreaga procedură durează aproximativ două ore. Examinările de screening ale sistemului cardiovascular și sfaturile medicale privind un stil de viață sănătos sunt, de asemenea, esențiale pentru a preveni atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Potrivit unui sondaj privind sănătatea românilor, pentru 2021, comportamentele nesănătoase contribuie la aproape jumătate din totalul deceselor în România. Rata raportată a consumului de alcool și a alimentației nesănătoase, în rândul românilor, este mai mare în comparație cu media UE. Acești factori de risc sunt mai frecventi în rândul bărbaților decât în ​​rândul femeilor. Mortalitatea prin cauze tratabile este de peste două ori mai mare în România decât media UE.

Bărbaților peste 40 de ani li se recomandă să consulte regulat un urolog. Specialiștii în urologie de la spitalele PremiQaMed se concentrează pe boli ale prostatei, rinichilor, vezicii urinare, ureterului și uretrei. Prevenirea cancerului de prostată – al doilea cel mai frecvent cancer la bărbați – este un subiect în centrul atenției specialiștilor. Numai datorită screening-urilor, cancerul de prostată este adesea diagnosticat într-un stadiu incipient iar șansele de recuperare sunt foarte mari.

În plus, tulburările funcționale, cum ar fi incontinența urinară sau problemele de urinare ca urmare a hiperplaziei de prostată, pot fi tratate și prin utilizarea tehnicilor de chirurgie minim invazivă în Departamentul de Urologie și Centrul de Urodinamică și Incontinență de la Spitalul Privat Confraternität.

Centrul de Prostată Confraternität oferă noi metode minim invazive pentru tratamentul hiperplaziei benigne de prostată (prostată mărită) care afectează mulți bărbați peste 50 de ani. Una dintre aceste metode este embolizarea arterei prostatice (video).

”Embolizarea arterei prostatice este o procedură minim invazivă efectuată sub anestezie locală. Printr-un microcateter, mici particule de embolizare sunt injectate în vasele arteriale prostatice și le blochează. Ca rezultat, organul este în mod natural redus în dimensiune. Este important de menționat că procedura nu doare deloc iar pacientul rămâne tot timpul conștient. Dacă pacientul se simte bine, poate părăsi spitalul chiar a doua zi. Complicațiile sunt extrem de rare.”- Dr. Markus Margreiter, medic urolog.

În afară de embolizarea arterei prostatice, există alte două metode minim invazive disponibile: “Ablația cu vapori de apă REZUM” și „iTind”. Toate cele trei metode sunt foarte blânde și nu afectează funcțiile sexuale ale pacientului.

Aflați mai mai multe:

Centrul de prostată – Spitalul privat Confraternität, Viena, Austria (privatklinik-confraternitaet.at)

Spitalul Privat Confraternität este singurul spital din Austria care oferă toate cele trei opțiuni de tratament minim invazive pentru mărirea prostatei și poate oferi astfel un tratament personalizat fiecărui pacient.

O altă problemă medicală privind sănătatea bărbaților sunt tulburările de fertilitate. Numărul cazurilor cu probleme pe partea reproductivă este în general în creștere. Centrele de fertilitate „Döbling” și „Goldenes Kreuz” primesc o mulțime de pacienți străini, inclusiv din România. Tulburările de fertilitate la bărbați sunt foarte adesea cauza imposibilității de a avea copii. Acest lucru se datorează în principal calității reduse a spermei cauzate de infecții, tulburări hormonale, stil de viață nesănătos și stresul cotidian, precum și alți factori. Specialiștii în andrologie oferă terapii personalizate și, în majoritatea cazurilor, infertilitatea masculină poate fi tratată cu succes.

Despre PremiQaMed

PremiQaMed este un operator de spitale private cu sediul în Austria, care oferă servicii medicale de înaltă performanță. Spitalele Grupului oferă servicii la diferite niveluri: pacienții pot verifica diagnosticul și pot primi un plan de tratament de la specialiști de top, sau pot urma tratamente complete în spital. În acest ultim caz, medicul curant va gestiona procesul de tratament, va coordona implicarea specialiștilor din alte discipline și va fi în permanență în legătură cu pacientul, ca persoană de contact primară. Cooperarea strânsă a experților de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic și tratament și utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie și terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. În plus, la cerere, pacienții români primesc traducători în limba maternă pentru toată perioada în care sunt internați. Spitalele private din Austria se bucură de o reputație excelentă în rândul pacienților austrieci și internaționali, pentru serviciile medicale de cel mai înalt nivel, oferite într-o ambianță exclusivistă.

Pentru mai multe informații despre serviciile PremiQaMed puteți vizita:

https://www.premiqamed.ro/

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro

Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=QZUFA7iQFOA&list=PL3k4jNIXczWEoojZlRVX-qIZR5a7eQyex

>