Breaking news

Cele mai frecvente greșeli la refinanțarea unui împrumut

 

Controlul situației financiare nu este o sarcină ușoară. Desigur, mulți oameni nu se descurcă bine cu ea și din această cauză, există un istoric de credit. În acest fel, se monitorizează dacă o persoană este suficient de responsabilă și disciplinată pentru a-și gestiona veniturile și cheltuielile. Totuși, asta nu înseamnă că responsabilii nu au împrumuturi rapide sau au bani pentru totdeauna. Deși sună bine, este doar o amăgire. Dar ce fac oamenii responsabili? Ei cunosc în detaliu condițiile în care au luat fonduri suplimentare și nu permit ca nimic să le înrăutățească situația financiară din cauza neglijenței. De exemplu, dacă găsesc un împrumut care are condiții mai bune, îl refinanță imediat. Să vedem care sunt greșelile care nu trebuie făcute la refinanțarea unui credit.

De ce este necesar să refinanțați un împrumut?

În primul rând, dorim să subliniem că acest lucru nu este întotdeauna necesar. Din punct de vedere economic însă, situația și piața financiară sunt extrem de volatile și acest lucru poate duce la îmbunătățirea sau înrăutățirea condițiilor de creditare. Inflația, ratele dobânzilor, evaluările riscurilor etc. se schimbă.

Motivul 1: Pot exista diferențe între condițiile oferite de diferite bănci pentru aceeași sumă de bani. În acest fel, o persoană poate profita de condiții mai bune, poate rambursa vechea datorie și poate retrage una nouă cu o dobândă mai bună sau pentru o perioadă mai scurtă.

Motivul 2: Imaginați-vă că aveți 3 împrumuturi mici contractate de diferite instituții bancare sau nebancare. Acest lucru înseamnă practic că în fiecare lună va trebui să le plătiți în rate în 3 locuri diferite, cu dobânzi diferite și în condiții diferite. Urmărirea unui credit este ușor, dar când devine 3, sarcina devine mai dificilă. Refinanțarea mai multor împrumuturi și combinarea lor în 1 înseamnă a facilita procedura.

Pericolul aici este ca dobânzile și comisioanele totale la vechile împrumuturi să fie mai mici decât cele noi. În plus, este posibil ca unul dintre cele trei împrumuturi vechi să aibă condiții suplimentare de rambursare anticipată și să datorați o taxă. Dacă acesta este cazul, trebuie să luați în considerare foarte bine dacă merită costul.

Motivul 3: Ai nevoie de o sumă mică, dar ai deja un împrumut și nu vrei să iei altul. Într-o astfel de situație, într-adevăr cea mai bună opțiune este refinanțarea vechiului credit, dar pentru o sumă mai mare. Aceasta va lăsa o mică parte din diferență care poate fi utilizată pentru costurile suplimentare suportate.

Sursă:  credite-nebancare.eu

 

>