Breaking news

Cele mai frecvente greșeli la placarea cu gresie şi faianţă, care te usucă la buzunar

Puterea de cumpărare scăzută şi slaba informare sunt principalele motive pentru care  peste 20% dintre cumpărătorii de plăci ceramice fac greşeli în momentul achiziţiei şi riscă astfel să piardă mulți bani.

Potrivit unei analize realizate de Lasselsberger România, mulți cumpărători aleg marfă ieftină sperând că astfel vor face economie, însă fac graseli mari în placarea cu gresie și faianță, care-i facă să piardă în medie și 3.900 lei.

„Alegerea de produse ieftine şi de proastă calitate aduce cu sine deteriorarea rapidă a lucrărilor şi necesitatea înlocuirii plăcilor ceramice. În acest fel, investiţia iniţială reprezintă o pierdere financiară pentru proprietari, la aceasta adăugându-se disconfortul creat de înlocuirea gresiei şi a faianţei”, a declarat Toni Teau, Directorul General al Lasselsberger România.

Printre principalele motive pentru care produsele de calitate îndoielnică reprezintă o alegere greşită, se numără faptul că acestea au abateri dimensionale, nefiind rectangulare sau plane.

În plus sunt foarte subţiri şi se sparg cu uşurinţă, sau prezintă defecte de suprafaţă (ciobituri, cratere, harise etc.) care se pot agrava în timp.

Spre exemplu, lipsa de glazură de pe faţa plăcii va înlesni absorbţia apei şi va reduce drastic durata de viaţă a produselor.

Dincolo de defectele tehnice ale produselor de calitate slabă, se mai numără şi unele ce au   impact de ordin estetic. Astfel, pe suprafaţa unor plăci, se pot observa de multe ori puncte negre, pete sau nuanţe diferite.

Potrivit calculelor companiei, pentru o suprafaţă medie de 75 de mp, costurile unei placări cu produse ieftine se ridică la aproape  2.800 lei, sumă ce include plăcile achiziţionate iniţial, adezivii şi montajul. Pierderea financiară a proprietarului este şi mai mare, ajungând chiar la 3.900 lei, dacă luăm în calcul şi costurile de demontare a plăcilor.