Breaking news

Cele mai comune MITURI despre INSTALATIILE SANITARE

In ziua de astazi, exista numeroase mituri legate de lucrurile care ne inconjoara, fapt pentru care oamenii au inceput sa fie bulversati si cu privire la instalatiile sanitare. Din acest motiv, se intampla adesea ca proprietarii de case sa nu sune instalatorul atunci cand depisteaza o defectiune, crezand ca problema va trece de la sine sau ca este minora si ca pot rezolva pe cont propriu.

In ciuda acestui fapt, persoanele care cunosc adevarul despre instalatiile sanitare, pun mana pe telefon ori de cate ori constientizeaza ca problema este mai grava decat pare la suprafata, lucru care este imbucurator, deoarece instalatiile sanitare reprezinta o parte extrem de importanta din ansamblul de elemente care compun o locuinta. 

Iata care sunt miturile in care nu mai trebuie sa crezi incepand de astazi: 

  • Un incalzitor instant de apa nu explodeaza 

Incalzitorul de apa instant este un rezervor care incalzeste apa inainte ca aceasta sa fie trimisa prin tevile din casa.  Acesta functioneaza pe baza unei supape de temperatura-presiune, care, in cazul unei defectiuni, poate acumula un nivel extrem de ridicat de presiune, care are capacitatea de a provoca o explozie.  

In cazul in care ai un incalzitor de apa defect si observi ca presiunea din interior creste, este recomandat sa pornesti de urgenta un robinet de apa calda aflat in proximitatea incalzitorului. Dupa aceasta manevra, este indicat sa ceri ajutorul unui specialist in instalatii sanitare. 

  • Nu exista vietuitoare in conducte 

Daca pana acum nu credeai ca exista mici vietuitoare, precum broaste si sobolani, in teava de apa din bucataria ta, afla ca foarte multe persoane s-au intalnit cu aceste creaturi in toaletele, cazile sau chiuvetele lor. Acest lucru este cauzat de faptul ca aceste obiecte sunt zone umede si intunecate, reprezentand medii prielnice pentru aceste mici vietuitoare si de faptul ca acestea mananca resturile gasite aici si adulmeca mirosul preparatelor pana la scurgerile din casa. 

  • Daca apa se scurge, atunci teava nu e infundata 

Daca apa din baie sau din bucatarie se scurge fara probleme, acest lucru nu inseamna neaparat ca teava de apa se afla intr-o stare perfecta si ca nu poate fi infundata. Trebuie sa stii ca exista alte cateva semnale care iti pot indica faptul ca cele din casa ta sunt blocate: 

  1. Scurgerea produce un miros neplacut 
  1. Apa se scurge lent 

Astfel, daca apa se scurge, dar intampini una dintre cele doua situatii prezentate mai sus, trebuie sa iei legatura cu instalatorul. 

  • Un robinet care picura constant nu poate fi considerat un lucru rau 

Trebuie sa stii ca un robinet care picura in mod constant cate un strop de apa are capacitatea de a risipi enorm de multa apa, mai ales daca nu faci nimic in aceasta privinta si nu te ocupi de repararea lui timp de mai multe zile la rand. In cazul in care intampini aceasta problema, este recomandat sa incerci sa strangi piulitele robinetului, iar in cazul in care aceasta manevra nu da rezultate, suna la un instalator priceput.  

In concluzie, este esential ca, atunci cand intampini o problema la obiectele sanitare din casa ta, sa cauti numarul de telefon al unui specialist, care sa-ti ofere o mana de ajutor cu fiecare ocazie.  

Sursa foto: Unsplash.com 

>