Breaking news

Cele mai celebre monumente din lume, colorate în steagul Franței după tragedia de la Paris

loading...

Cele mai celebre monumente și clădiri din lume s-au colorat în steagul Franței, în semn de solidaritate cu victimele atentatelor teroriste comise de ISIS pe 13 noiembrie în Paris.

monumente steag frantaOpera din Sidney, Poarta Berlinului, Statuia lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Empire State Building din New York sau Podul Londrei, sunt principalele clădiri care au fost iluminate în culorile drapelului francez în semn de solidaritate cu francezii, după atentatele de vineri seară din Paris soldate cu cel puțin 128 de morți și 352 de răniți.

Turnul Eiffel, simbolul capitalei franceze, a rămas în noaptea de vineri spre sâmbătă în întuneric, în semn de doliu pentru atentatele care au semănat teroarea în arondismentele XX și XXI din Paris.

În America, turnul CN din Toronto (Canada), sediul Primăriei din San Francisco (SUA), turnul din Calgary (Canada) sau, la New York (SUA), monumentul de la One World Trade Center, cel mai înalt zgârie nori din SUA, au arborat culorile drapelului francez. One World Trade Center, cunoscut și sub numele de Turnul Libertății și care se ridică în zona în care se aflau cândva Turnurile Gemene, doborâte în atentatele din 11 septembrie 2001, a adus astfel un omagiu Parisului. Iar la Washington, stadionul echipei de hochei pe gheață al formației Washington Capitals a iluminat patinoarul, ecranele și tabelele de marcaj în albastru, roșu și alb.

Rețelele sociale au fost invadate de sloganuri precum: „Je suis Paris”, „Rugați-vă pentru Paris”, „Frica nu va învinge” sunt câteva dintre cele mai prezente sloganuri pe rețelele sociale, apărând suprapuse peste steagul Franței, cu turnul Eiffel pe fundal, cu desene cu panglici negre și chiar pe imaginea cu chipul înlăcrimat al Mariannei, simbolul Franței. #ToțiSuntemParis și #AtacuriLaParis sunt două hashtaguri sub care sunt postate majoritatea mesajelor care circulă pe Twitter și care s-au transformat în principalul “trending toping” la nivel mondial.

Internauții din întreaga lume continuă să posteze, pe rețelele de socializare, mesaje de solidaritate cu victimele atentatelor din Paris, folosind, cel mai mult, imaginea Turnului Eiffel, pe care este desenat semnul păcii.

Un desenator francez în vârstă de 32 de ani este cel care a creat simbolul distribuit tot mai des pe Internet.

Jean Jullien a publicat pentru prima dată simbolul pe site-ul său, înainte de a-l posta pe contul său de Twitter la scurt timp după miezul nopții. Postarea a fost distribuită de peste 45.000 de ori  și a constituit subiectul a peste 76.000 de noi postări pe Twitter.

opera din sydneyroata din londra - steag frantastatuie isus brazilia steag frantapodul londrei - parisoriental pearl towerpoarta berlinului - parismexic franta steagturn steag frantaSweden_France_Paris_Attacks
san francisco - paris
mexic steag frantalondra steag franta

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>