Breaking news

Cele mai celebre 5 filme despre poker din istorie

Dramele și poveștile strălucitoare țesute în jocului de poker creează un tip de emoții foarte apreciat de cinefili. Industria cinematografiei a profitat din plin de acest context, producând filme bine cotate în Box Office. Mai mult decât atât, unii actori au devenit jucători de poker după ce s-au pregătit să intre în „pielea” personajelor.

Există și pelicule în care au fost distribuiți jucători profesioniști de poker, un exemplu fiind „ All In: The Poker Movie”, în care a jucat Daniel Negreanu, canadianul de origine română care a câștigat peste 45 de milioane de dolari numai din turnee. Acest film se numără pentru cele mai celebre 5 filme despre poker, pe care îți recomandăm să le vezi. Iată lista completă:

Deal (2008)

Rolurile principale sunt deținute de Burt Reynolds (Tommy) și de Bret Harrison (Alex). Tommy, un jucător experimentat, încearcă să îl învețe pe tânărul Alex diverse strategii și „șmecherii” pentru a câștiga bani adevărați din poker. În schimb, Alex, care este foarte talentat, trebuie să îi plătească jumătate din premiile obținute în urma participării la turnee. „Deal” este un film destinat celor care cunosc bine jocul de poker, dar și pentru cei care își doresc o carieră de jucători profesioniști, cu multe detalii tehnice și o atmosferă ce descrie în mod ideal acest mediu. În final, pentru ca suspansul să fie la cote și mai înalte, discipolul își înfruntă mentorul într-un turneu cu jackpot imens.

Lucky You (2007)

„Lucky You” este o poveste despre Huck Cheever (Eric Bana) și tatăl său, L.C. Cheever (Robert Duvall). Huck încearcă să își croiască drum în lumea pokerului, dar trăiește în umbra tatălui, care este dublu campion WSOP. Cei doi nu se înțeleg foarte bine, fiul neputând să îl ierte pe tată pentru că i-a părăsit mama. La un moment dat, cei doi joacă unul împotriva celuilalt într-un turneu din Las Vegas, iar Huck are șansa de a demonstra că este cel mai bun jucător de poker din familie. Între timp, fiul se îndrăgostește de Billie (Drew Barrymore), iar acțiunea capătă alte dimensiuni. În film mai apar și alte figuri ilustre din lumea pokerului, precum Sammy Farha, Jen Harman sau Berry Greenstein.

Maverick (1994)

Este unul dintre cele mai bune filme în care a jucat Mel Gibson. Celebrul actor îl interpretează pe Bret Maverick, care are nevoie de trei mii de euro pentru a participa la un concurs cu un premiu ce îi poate schimba viața. Pentru a strânge acești bani, Maverick participă la turnee mai mici, unindu-și forțele cu Annabelle Bransford (Foster). Cei doi se pun în situații periculoase, dar și amuzante, care creează un „suspans relaxant”. Atât scenele filmate la masa de poker, cât și celelalte scene transformă această peliculă într-una de văzut într-o zi liniștită de weekend.

The Grand (2007)

Puțină lume știe că filmul a început să fie turnat fără ca scenariul să aibă un final bine stabilit. Actorii au primit doar niște direcții generale, astfel că acțiunea putea merge în orice direcție, în timp ce jocurile de poker erau „pe bune”. Nu s-a știut de la bun început cine va fi câștigătorul. Personajele au format un grup „colorat”, condus de carismaticul Jack Faro (Woody Harrelson), un fost dependent de droguri. „The Grand” este despre felul în care un turneu de poker poate schimba din temelii viața unei persoane. În film sunt și scene care aduc zâmbetul pe fața privitorului.

 All In: The Poker Movie (2009)

Este un film despre istoria jocului de poker, de la începuturi și până la Main Event-ul unui faimos turneu din 2003. Așa cum spuneam, printre cei care apar la mesele de poker se numără și jucătorul de origine română Daniel Negreanu, alături de Antonio Esfandiari, Phil Hellmuth, Annie Duke, Chris Ferguson, Phil Laak, „Moneymaker” și alții. Unul dintre detaliile pe care se pune accent este evoluția acestui joc de cărți ca hobby principal în Statele Unite ale Americii și nu numai. Există și un fenomen de poker online România, tot mai mulți conațional

>