Breaking news

Cele mai bune surse de inspiratie pentru pasionatii de desen si pictura

Desenul si pictura pot fi clasificate in multe feluri, ca fiind o arta inainte de toate, o pasiune, o ocupatie, un mod de viata chiar sau o simpla activitate pe care un individ o poate desfasura in timpul liber. Si exista fara indoiala o multime de persoane care se ocupa cu asta dar si cei care si-ar dori sa o poata face insa nu au atat de mult talent si nici imaginatie.

De la un caz la altul, in special in ceea ce priveste desenul, nu este nevoie de foarte multe ustensile si alte materiale ci mai degraba de o mana sigura si o imaginatie bogata. Si un simplu creion alaturi de o foaie de hartie pot fi suficiente pentru cineva priceput si ne pot oferi o adevarata opera de arta. Insa fara indoiala ca memorabile in istorie raman inca operele marilor clasici din pictura, precum leonardo DaVinci, Pablo Picasso, Giotto di Bondone, Paul Cezanne, Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Michelangelo Buonarroti sau Johannes Vermeer, alaturi de multi altii. Multe dintre operele acestora au fost si sunt folosite ca puncte de plecare si represe pentru nenumarate creatii, unele punad chiar bazele unui anumit stil.

Si in trecut, ca si acum, multi dintre acesti mari pictori si artisti, alaturi de toti ceilalti ce merita mentionati, au vazut si utilizat pictura si desenul nu numai ca si o mare pasiune dar si ca o sursa de venit, acestia oferindu-si creatiile spre vanzare sau pur si simplu realizand picturi si desene la comanda. In ziua de azi aceasta posibilitate este mult mai accesibile, pentru persoane de pe toata suprafata globului iar sursele de inspiratie sunt atat de diversificate si de consistente. Dintre toate acestea, tot cartile raman cea mai buna alegere, informatiile de aici fiind 100% reale si exacte, preluate din surse de incredere si aprobate de diverse institutii specializate. Desigur, acestea pot fi gasite la randul lor in magazine si librarii cunoscute si unde sa aiba si preturi accesibile.

Ar fi cu adevarat dificil sa spunem care este cel mai mare pictor din toate timpurile insa pentru aceasta pozitie multi l-as desemna pe Leonardo DaVinci. Un adevarat pionier si geniu al vremurilor sale, atat in pictura cat si in stiinta si tehnica, acesta a pus bazele multor domenii pentru generatiile ce au urmat si chiar si in ziua de azi multe sisteme si dispozitive au la baza informatii descoperite si oferite de el in anii sai de viata. De-a lungul timpului au exista multi oameni considerati adevarate genii care au incercat sa-i afle adevaratele secrete in tot ceea ce a creat si ce a vrut sa creeze insa, ca si in cazul multor altor mari minti si simple lucruri descoperite in natura, nu toate sunt atat de usor de inteles, in special in ceea ce priveste arta unde nimeni altcineva decat autorul poate si ce exprima cu adevarat o pictura de exemplu.

In procesul de a prelua operele sale si de a le transpune in noi formate sau de a incerca sa fie reproduse cat mai exact, au fost realizate si inca sunt create diverse carti si manuale, de catre persoane cu experienta in care sunt prezentate diverse opere ale lui DaVinci alaturi de informatii despre viata acestuia, personala si profesionala, alaturi de multe alte aspecte ce o data intelese, le pot oferi atat artistilor in devenire cat si celor deja consacrati noi idei si o mai buna intelegere a conceptului de „arta”.

Numeroase volume din lumea artei pot fi gasite la Libraria Donaris, precum „Leonardo. Maiestria Desenului – Carlo Pedretti”, in care este abordat conceptul acestui artist despre frumosul in natura si cum era expus pe panza. Putem afla astfel informarii pretioase si idei ce pot fi adaptate in atat de multe feluri diferite. Fiind o carte ceva mai avasata, din punct de vedere al tehnicilor de desen si pictura, este  destinata si foarte utila pentru cei ce au stapanit bazele acestei arte si doresc sa isi imbunatateasca tehnicile. Asta desigur, daca prefara stilul utilizate de DaVinci in operele sale de arta.

Multe mari opere de arta si desene consacrate au inceput ca simple schite, unele dintre acestea ramase in urma o data cu trecerea in nefiinta a marelui maestru si folosite in continuare ca repere de multi alti artisti, fiind facute publice si accesibile tuturor o data cu aparitia tiparului si posibilitatea de a crea copii la orice astfel de document. Desi simple, acestea erau foarte bine conturate si prezentate, oferind informatii clare asupra viziunii artistului.

Si acum, nu oricine poate activa in acest domeniu. In cele mai multe cazuri, desenul incepe ca si o pasiune, sau am putea spune si ca o activitate intreprinsa de toti copiii inca din scoala. Prin astfel de activitati, cei ce detin abilitatile necesare si le pot imbunatati si mai mult o data cu trecerea timpului daca isi doresc asta, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul celor cu mai multa experienta. In ambele cazuri, utilizarea informatiilor de calitate, ca cele prezente in cartea mai sus mentionata ii va ajuta foarte mult pe acestia sa evolueze si sa obtina rezultate din ce in ce mai bune, indiferent de scopul in care realizeaza desene sau picturi.

Asadar, alegerea surselor de inspiratie potrivite, atat in arta cat si in alte domenii, ne ajuta sa obtinem informatii importante nu doar in cadrul sarcinilor pe care le intreprindem cat si in multe alte directii si ne ajuta sa dezvoltam pe mai multe nivele.

>