Breaking news

Cele mai bune modilități de a prelungi durata de viață a smartphone-ului

loading...

Achiziția unui telefon inteligent nu presupune doar eficiență maximă privind funcțiile pe care acesta le îndeplinește pentru a ușura activitatea utilizatorului, ci și costuri semnificative, precum și acordarea unei atenții asupra modurilor de îngrijire a acestuia. Totuși, marea majoritate a acestor dispozitive se defectează încă din primele luni de la cumpărare, iar piesele componente ce trebuie înlocuite ating și acestea sume însemnate.

smartmobitelCum poate un utilizator de smartphone să prelungească eficient durata de viață a telefonului său?

Nu este o noutate că majoritatea persoanelor care își achiziționează un smartphone pe cât se poate de performant sunt atente doar la început cu păstrarea acestuia în condiții optime, fiind proaspătă achiziția, însă mai apoi uită cu desăvârșire de acesta. Ei bine, dacă doriți să fiți pe deplin sigur că telefonul inteligent nu va ceda sau nu se va defecta pe o perioadă lungă de timp, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

Achiziția unei huse originale: marea majoritate a utilizatorilor de smartphone consideră că vor economisi prin achiziția unei huse de protecție ieftine, însă aceasta este o mare greșeală. Dacă un telefon mobil presupune un cost de cumpărare ridicat, atunci în mod cert necesită protecție asigurată din toate punctele de vedere, mai precis o husă originală care să îl ferească de șocuri, impacturi, zgârieturi sau alte astfel de neplăceri, dar care să îi permită îndeplinirea tuturor funcțiilor sale. De asemenea, dacă doriți să păstrați un aspect cât mai plăcut al dispozitivului, există la ora actuală numeroase magazine atât fizice, cât și online, specializate în vânzarea de astfel de accesorii mobile originale. De obicei, specialiștii recomandă evitarea huselor din silicon sau din plastic flexibil, deoarece acestea sunt predispuse la lărgire, iar după un anumit interval de timp nu mai asigură exact gradul de protecție necesar.

Folosirea accesoriilor originale: una dintre cele mai frecvente defecțiuni ale smartphone-urilor ține de defectarea acumulatorilor acestora. Astfel, dacă bateria internă a telefonului mobil este pe cât se poate de uzată, nu veți reuși să vă bucurați pe deplin de toate funcțiile acestuia. Pentru a evita aceste neplăceri, este recomandat ca utilizatorii să folosească doar încărcătoarele originale care vin la pachet cu telefonul în momentul achiziției, sau să cumpere astfel de produse din magazinele specializate în acest sens. Totodată, proprietarii de smartphone trebuie să aibă în vedere conectarea dispozitivelor la încărcare doar înainte ca acestea să fie complet descărcate, precum și stoparea acestei activități în momentul în care se afișează că bateria este încărcată 100%.

Protecție a display-ului: atât pentru uzul personal, cât și pentru a vinde un telefon inteligent, de obicei display-ul său este unul dintre aspectele cele mai importante. O mare parte a acestor dispozitive identifică probleme prin spargerea sau crăparea ecranului, precum și pierderea funcționalității complete a touchscreen-ului. Așadar, cea mai sigură manieră prin care puteți împiedica aceste defecțiuni este prin optarea pentru o folie de protecție (clasică sau de sticlă), care să se potrivească perfect cu dimensiunea ecranului.

Apelarea la un service profesionist pentru orice tip de reparații: atunci când apare o anumită problemă a telefonului inteligent, tendința majorității utilizatorilor este de a încerca să rezolve pe cont propriu defecțiunea, însă această așa-zisă soluție nu este deloc indicată. De cele mai multe ori, vor rezulta doar mai multe defecțiuni în urma procedurii independente a utilizatorului care nu are nici experiență în domeniu și nici uneltele potrivite. Așadar, indiferent de problemă, soluția cea mai indicată este ajutorul oferit de un service autorizat în reparații de telefoane mobile, așa cum este și cel care își prezintă ofertele pe website-ul smartmobitel.ro. Înainte de a se alege abordarea unei anumite defecțiuni, experții în acest domeniu se vor asigura mai întâi care este principala problemă, iar mai apoi se vor găsi soluții eficiente pentru remedierea acesteia.

Evitarea contactului cu lichidele sau cu temperaturile extreme: indiferent dacă utilizatorul nu este atent la dispozitiv în privirea contactului acestuia cu lichidele, sau utilizarea sa în condiții meteo riscante, cu siguranță smartphone-ul nu va rezista așa cum este apreciat de către producător. În acest caz este vorba doar de atenție sporită din partea celui care se bucură de funcțiile telefonului inteligent.

 

Așadar, indiferent de tipul de smartphone deținut, cel mai important pentru prelungirea duratei de viață a dispozitivului ține de un plus de atenție în utilizarea sa, precum și de respectarea recomandărilor de mai sus. În cazul în care întâmpinați altfel de probleme cu telefonul inteligent, cea mai sigură soluție este să apelați la o echipă expertă în acest domeniu.

loading...