Breaking news

Cele 6 secrete care transforma o productie video intr-un viral garantat!

Nu orice productie video, nici macar una realizata de o agentie de video marketing de top, iti ofera garantia ca va deveni virala. Cu toate acestea, exista cateva mici trucuri, unele foarte logice, altele la care nici macar nu te-ai fi gandit, care te vor apropia foarte mult de rezultatul dorit.

productie video

Daca acestea sunt folosite in reclama, clipul muzical sau prezentarea de companie/produs pe care o realizezi sau o comanzi, ai toate sansele de a atinge succesul. Iti vei crea brand awareness, vei vinde mai mult si vei obtine o pozitie dominanta pe piata pe care activezi.

Iata, in continuare, sfaturile oferite de noua agentie de video marketing VideoManiax, pentru realizarea unei productii video cu potentialul de a deveni virala:

  1. Concentreaza-te pe poveste, nu pe profit. Productia video pe care o realizezi trebuie sa aduca plus valoare privitorului, nu doar sa il anunte ca brandul tau exista. Asadar, fie prin umor, fie prin sensibilitate, asigura-te ca te conectezi cu acesta, creand o poveste cu un mesaj central, extrem de clar transmis. Bineinteles, povestea respectiva trebuie sa aiba legatura cu brandul tau, pentru ca publicul sa isi aminteasca de el data viitoare si, varianta ideala, sa iti si achizitioneze produsele/serviciile.
  1. Foloseste primele secunde eficient. Atentia utilizatorilor de Internet este, in medie, de sub 8 secunde, prin urmare trebuie sa te asiguri ca o captezi inca din primele cadre ale productiei video. Exista doua modalitati principale de a face acest lucru: in primul rand, sa creezi ceea ce se numeste un „hook”, adica un „carlig” care sa agate privitorii inca de la inceput. A doua metoda ar trebui sa fie si mai evidenta, si anume sa atasezi clipului tau un thumbnail interesant.
productie video
  1. Tinteste publicul relevant. Indiferent ca share-uiesti clipul respectiv pe Facebook, Instagram sau YouTube, trebuie sa stabilesti clar inca de la inceput cui se adreseaza acesta si sa il targetezi in consecinta, folosind filtrele puse la dispozitie de retelele de socializare. Astfel, mesajul tau va ajunge mai usor la cei care au cele mai mari sanse de a-ti deveni clienti.
  1. Spune-ti povestea si fara sunet. 85% dintre consumatorii de Internet pe mobile urmaresc videourile fara sunet, deoarece se afla in spatii publice, la birou sau pur si simplu aceasta este optiunea default in momentul in care scrolleaza. Prin urmare, productia video realizata pentru brandul tau trebuie sa contina imagini atractive, fragmente de text pe ecran si subtitrari.
  1. Include asa-numitele „call to action”-uri. CTA-uri precum „Aboneaza-te la canal”, „Da un Like/Share” sau „Tu ce parere ai? Scrie in comentarii!” pot fi plasate oriunde in cadrul videoclipului, insa sunt de departe cele mai eficiente daca apar la final. Este important de precizat ca, in acest moment, rolul unui CTA nu este neaparat de a genera o achizitie, ci de a-i face pe utilizatori sa interactioneze cu brandul tau.
  1. Optimizeaza-ti productia video pentru SEO. Nu in ultimul rand, avand in vedere ca zilnic au loc peste 3,5 miliarde de cautari pe Google si 2 miliarde de cautari pe Facebook, la nivel global, este clar ca videoclipul tau trebuie optimizat SEO. Foloseste cuvinte cheie in titlu, ia-ti cateva minute pentru a crea o descriere relevanta si vei vedea cum clipul tau va deveni chiar si mai popular!