Breaking news

Cele 5 metode de a linisiti nou nascutii agitati

Foarte multi bebelusi sunt agitati din diverse motive si parintii acestora devin stresati si obositi, deoarece nu gasesc o rezolvare la aceasta problema.  Doctorul Harvey Karp, un medic pediatru din America, a descoperit 5 metode care pot linisti chiar si cei mai agitati bebelusi, metode ce au fost puse in practica si au dat rezultate. Acestea sunt:

  1. Infasarea

Infasatul este baza procesului de calmare deoarece ii oferta bebelusului afectiune si ii capteaza atentia. Atunci cand este infasat, bebelusul se simte ca in pantecul mamei lui, unde avea limite si se poate linisti. Este posibil ca bebelusul sa se zbata insa imediat ce va simiti limitele, se va linisti.

  1. Intinderea copilului pe o parte sau pe burta

Bebelusul tau se va linisti imediat ce este pus pe burta sau intr-o parte. Acestuia nu ii place sa stea pe spate si de aceea devine agitat. Studiile arata ca daca bebelusul este pus pe partea stanga, va fi foarte bine pentru el deoarece este mai departe de sucul gastric ce ii provoaca reflux.

  1. Sasaitul

Daca sasai in urechea bebelusului il faci sa se simta din nou ca in uter si se va linisti instant. Acest sunet trebuie sa fie unul zgomotos, dar nu sub forma de tipat, pentru a se asemana cu sunetele ce care le auzea in uter. Alte metode de a reda acel sunet sunt daca pornesti uscatorul de par sau aspiratorul.

  1. Leganatul

La fel ca si sasaitul, leganatul energic il poate linisiti pe bebelus in cateva minute, sau mai putin. Dupa ce acesta s-a linistit, il poti pune intr-un leagan, insa trebuie sa te asiguri ca centura de siguranta este pusa conform instructiunilor, pentru a evita orice accident.

  1. Suptul

Alaptarea este cel mai linistitor moment in care bebelusul se simte in siguranta, alaturi de mamica lui. De asemenea, unul dintre cele mai evidente motive pentru care acesta este agitat si plange este faptul ca ii este foame.

Incearca si tu aceste metode si cu siguranta bebelusul tau se va simiti in siguranta si se va linisti, de asemenea daca aveti nevoie de produse pentru bebelusi, puteti gasi aici produse de foarte buna calitate..

 

>