Breaking news

Cele 5 avantaje ale acoperișurilor din tablă fălțuită pe care nu le știai

Acoperișurile sau, într-un sens mai complex, sistemele de învelitori metalice sunt folosite azi pe scară largă atât în cazul proiectelor industriale, comerciale și logistice (hale de depozitare, sedii de companii, hub-uri de tranzit al mărfurilor și coletelor), cât și în cazul proiectelor de clădiri rezidențiale.

Fie că te gândești la construcția unui nou proiect, fie că trebuie să înlocuiești acoperișul de pe clădirea pe care o deții, o cercetare riguroasă asupra materialelor către care ar trebui să te orientezi este întotdeauna recomandată. 

Sistemele de învelitori metalice sunt o alegere excelentă pentru orice tip de proiect și pot fi realizate atât cu ajutorul țiglei metalice cât și cu cel al tehnologiei acoperișurilor din tablă fălțuită care are un număr de avantaje demne de luat în considerare. 

Iată de ce ar trebui să te orientezi către acoperișurile din tablă fălțuită pentru noile clădiri sau pentru înlocuirea vechiului sistem de învelitori

  • Instalare facilă la înclinări mai mici ale pantei acoperișului 

Dacă proiectul arhitectonic al casei implică un acoperiș cu o pantă scăzută, alegerea tablei fălțuite este o alegere excelentă. Oricât de mic ar fi gradul de înclinare al pantei acoperișului, tabla fălțuită poate fi montată fără probleme deosebite. Nu trebuie uitat nici faptul că un astfel de acoperiș, cu o pantă mai puțin abruptă este mai ușor de montat și costurile de realizare sunt mai reduse. 

  • Scurgere excelentă a apei și a stratului de gheață sau de zăpadă

Sezonul rece poate fi destul de problematic pentru acoperișurile clădirilor. Acumularea de apă, mai ales în cazul acoperișurilor plane, foarte puțin înclinate, precum și a straturilor de gheață sau de zăpadă poate aduce o serie de probleme, de la infiltrații și până la afectarea structurii de susținere a acoperișului din cauza greutății suplimentare pe care trebuie să o suporte. 

Acoperișurile din tablă fălțuită oferă o suprafață foarte netedă și alunecoasă ceea ce reprezintă un factor favorizant excelent pentru scurgerea apelor pluviale sau alunecarea ușoară a straturilor de gheață și de zăpadă. 

  • Eficiența energetică crescută a clădirii 

Instalarea unui acoperiș din tablă fălțuită este o modalitate de reducere a consumului energetic și a pierderilor de căldură ale clădirii, mai ales dacă termoizolația de sub acoperiș este realizată conform regulilor artei în materie. De asemenea, în sezonul cald, tabla fălțuită are un grad ridicat de reflectivitate a razelor ultraviolete ale Soarelui. Desigur, ca orice acoperiș metalic, și cel realizat din tablă fălțuită se va încălzi de la acțiunea directă a razelor solare, dar, spre deosebire de alte materiale, metalul se va răci mai rapid după apusul astrului zilei. Astfel, vei cheltui mai puțin la facturile de încălzire sau de răcire ambientală. 

  • Durabilitate extremă

Acoperișurile metalice, în general, sunt renumite prin durata lungă de viață pe care o au atunci când sunt folosite materiale de calitate și montajul este realizat în mod profesionist. O durată de viață de peste 30 de ani reprezintă o normă în acest caz, iar unele modele de sisteme de învelitori metalice pot dura în timp chiar și peste 50 de ani fără probleme deosebite. 

  • Greutate mică și ușurință de instalare

Învelitorile din tablă fălțuită sunt ușoare și nu pun presiune pe structura de rezistență a acoperișului, spre deosebire, de exemplu, de țigla ceramică. Astfel, instalarea unui acoperiș din tablă fălțuită este destul de simplă dacă se apelează la specialiști cu experiență în domeniu și care dispun de uneltele profesionale necesare. 

Așadar, având la îndemână o soluție excelentă pentru acoperișul clădirii tale nu rămâne decât să iei în considerare toate aceste avantaje și să decizi singur dacă este timpul să faci trecerea la un sistem de învelitori din tablă fălțuită. Cu siguranță vei face o investiție solidă pentru viitor!

Sursa foto: Lindab.ro

>