Cel mai mare mall din România, inaugurat pe 25 februarie

Cel mai mare centru comercial din România, amplasat în cartierul Berceni, zona Piaţa Sudului,  va fi inaugurat pe 25 februarie, după ce deschiderea sa a fost amânată de mai multe ori.

sunplazaProiectul, dezvoltat de firma EMCT, cu investiţia companiei Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank, a costat 200 milioane de euro şi era programat să se finalizeze încă din luna octombrie a anului trecut, însă cele două companii au decis amânarea inaugurării până în 18 februarie a.c., dată care, de asemenea, nu a putut fi respectată.

Mall-ul, cu o suprafaţă construită de 210.000 metri pătraţi, din care 80.000 spaţii închiriabile, va cuprinde  150 de magazine, 2000 de locuri de parcare şi, ca o noutate în România, va avea o conexiune cu staţia de metrou Piaţa Sudului, printr-un pasaj subteran.

Printre retailerii prezenţi în cadrul centrului comercial se numără hypermarketul Cora, cu o suprafaţă de aproximativ de 12.000 mp, Baumax, care îşi va deschide primul magazin în Bucureşti (10.000 mp), Flanco (2300 mp), dar şi Mobexpert, cu un magazin de peste 10.000 de mp.

Pe partea de fashion, principalele atracţii ale proiectului vor fi C&A, GAP, Marks&Spencer, Deichmann, precum şi Zara, Pull and Bear, Bershka sau Stradivarius.

Sun Plaza, situat în sudul Capitalei, la  intersecţia şoselelor Calea Văcăreşti, Olteniţei, Berceni şi Vasile Niţu,  va include şi o clădire de birouri clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 8000 mp, a cărei finalizare este programată în vara acestui an.

Odată cu deschiderea Sun Plaza, numărul mall-urilor din Bucureşti a ajuns la 20, cam unul la 100.000 de mii de locuitori. Totuşi, comparativ cu Praga, numărul nu este deloc impresionant, având în vedere că în capitala cehă, la o populaţie de aproape  1,2 milioane de locuitori există deja 28 de centre comerciale, adică un mall la aproximativ  42.000 de locuitori.

Roxana Neagu

>