Breaking news

Ceke se folosește de drama unei paciente pentru a justifica închiderea spitalelor

Încolțit de presă și autorități locale, Ministrul Sănătții Ceke Attila a cosiderat să se apere pentru că a închis 67 de spitale la 1 aprilie prin prezentarea unor imagini cutremurătoare cu o femeie prost îngrijită de personalul medical dintr-un spital constănțan.

pacientaÎn cadrul unei conferinţe de presă,  Cseke a prezentat imagini cu o pacientă de 67 de ani care a fost internată timp de 32 de luni la Centrul de Sănătate Băneasa, din judeţul Constanţa, închis la 1 aprilie.

Am dorit să ne întâlnim astăzi pentru că am vrut să vă arăt şi să vă demonstrez cum erau trataţi pacienţii din centrele de sănătate sau unităţile sanitare pe care noi le-am propus pentru reprofilare. De data aceasta nu mai folosesc cifre şi indicatori, de data aceasta vă arăt imagini, pe care sincer, nu mi-aş fi dorit să fiu nevoit să le fac publice vreodată. Aceste imagini sunt şocante„, a declarat ministrul Sănătăţii.

În imagini este o pacientă cu sechele de la un accident vascular cerebral, care era imobilizată. Timp de 6 luni această femeie a fost ţinută în pat fără asistenţă medicală. Din cauza faptului că nu ar fi primit îngrijire adecvată, a făcut escare de gradul IV, precizează demnitarul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că va sesiza Colegiul Medicilor în legătură cu cazul femeii de 67 de ani şi că va dispune controale ample în toate spitalele din ţară, pentru depistarea eventualelor alte situaţii similare.

Nimic de zis, un astfel de caz este grav iar cei care nu și-au făcut datoria să fie sancționați. Dar de la un astfel de ca singular și până la închiderea unei unități mdedicale e drum lung domnule ministru.

După e Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, ar fi furnizat imaginilie cu femeia neîngrijită, șeful instituției a declarat că  Constantin Dina, spune că va declanşa o anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa. Care va să zic, întâi facem circ și apoi nea pucăm să vedem ce s-a întâmplat.