Breaking news

Cei patru români sinistrați în Malaysia, salvați cu elicopterele de către autorități

Celor patru cetăţeni români sinistraţi în Parcul Național Taman Negara din Malaysia, au fost evacuați, de către autoritățile locale, împreună cu alți 120 de turiști, cu ajutorul elicopterelor

elicopterMinisterul Afacerilor Externe din România precizează într-un comunicat de presă remis exclusivNEWS.ro, că în cursul dimineţii, au fost iniţiate operaţiuni complexe de evacuare a celor patru turişti români sinistraţi alături de ceilalţi 120 de turişti străini în Parcul Național Taman Negara din Malaysia.

Operaţiunile de evacuare au fost realizate cu succes, cu ajutorul elicopterelor şi bărcillor de salvare, în pofida condiţiilor  meteorologice nefavorabile.  Toţi turiştii  au fost transportaţi în apropierea oraşului Jerantut, într-o zonă sigură. Din această locaţie, întregul grup a fost îmbarcat în microbuze şi se află în drum spre Kuala Lumpur.

Ambasada României la Kuala Lumpur a ţinut legătura atât cu cei patru cetăţeni români, cât şi cu autorităţile malaysiene pe tot parcursul noptii precedente, dar şi al acestei dimineţi, rezultând că aceştia sunt într-o stare de sănătate bună.

Pe durata transportului către Kuala Lumpur, misiunea diplomatică română rămâne în legătură cu cei patru cetăţeni români şi va continua demersurile de asistare a acestora şi la sosirea în capitala malaysiană.

Ministerul Afacerilor Externe transmite mulţumirile şi aprecierile sale autorităţilor malaysiene pentru eforturile depuse până în prezent pentru salvarea şi evacuarea celor patru cetăţeni români alături de întegul grup de turişti străini sinistraţi.

MAE le mulţumeşte tuturor ambasadelor din cadrul statelor care au avut cetăţeni sinistraţi în Parcul Național Taman Negara, pentru implicare în cadrul demersurilor iniţiate pe lângă autorităţile  malaysiene, în vederea evacuării de urgenţă a celor patru cetăţeni români împreună cu întregul grup afectat de inundaţiile din Malaysia.