Breaking news

Cei mai rapizi poştaşi din România s-au întrecut la “Marşul factorilor poştali”

Aproximativ 100 de poştaşi s-au luat la întrecere la Marşului factorilor poştali din România.

 Angajaţii Poştei Române, câştigători ai ediţiilor judeţene a Marşului factorilor poştali, au participat, astăzi, la etapa naţională a competiţiei profesional-sportive. În total, 84 de salariaţi s-au întrecut pentru titlul de “cel mai rapid poştaş”, într-un cadru inedit: Arsenal Park, cel mai mare muzeu de tehnică militară din ţară, situat în Orăștie, județul Hunedoara.

Ajunsă la cea de-a 41-a ediţie, competiţia de tradiţie a operatorului naţional de servicii poştale a aliniat la start 84 de poştaşi din toată ţara, din care 42 de femei, ce au mărşăluit pe distanţa de 3.000 m şi 42 de bărbaţi, ce au avut de parcurs un traseu de 7.000 m.


Factorii poștali și-au demonstrat competențele sportive pe un traseu inedit în istoria competiției, printre 150 de exponate militare aflate pe aleile complexului: tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, tunuri antiaeriene și lansatoare de rachete.

Au fost premiați cei mai rapizi poștași, însă s-au acordat și premii speciale, pentru cel mai vârstnic, cel mai tânăr și cel mai tehnic participant, atât la categoria femei, cât și bărbați.

Pe perioada de defășurare a competiției, concurenții au fost susținuți de colegi din sucursalele județene și din administrația centrală, lideri ai Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, dar și de invitați speciali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii și Protecției Sociale și autorități locale.

„Mă bucur că, după un an în care importanța protejării sănătății noastre a prevalat în fața organizării competițiilor sportive, anul acesta participăm, împreună, la un eveniment drag și așteptat de comunitatea poștașilor români, dar și de mulți dintre partenerii și clienții noștri. Marșul factorilor poștali, dincolo de complexitatea și dificultățile pe care le ridică, este momentul în care cei mai iuți colegi ai noștri se întrec în rezistență și perseverență, este încă un moment în care ne bucurăm să fim împreună, ne bucurăm de revederea unor prieteni dragi, de realizările noastre. Îi felicit pe toți participanții la acest Marș, care au trecut prin fazele județene, aducând, astăzi, aici, pe cei mai rapizi poștași”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Aș vrea să adaug, cu această ocazie, că ne propunem ca Poșta Română să-și atingă potențialul imens pe care îl are, prin adoptarea unor modele confirmate, la nivel mondial, și adaptarea lor la realitățile și nevoile românești. În acest sens, am demarat discuții cu misiunile diplomatice ale Elveției, Germaniei, Statelor Unite ale Americii și Estoniei, referitoare la relații pe care le dezvoltăm. Astfel, o companie de dimensiunea și cu vechimea Poștei Române se va alinia la standarde internaționale de servicii poștale, a adăugat Valentin Ștefan.

Organizarea evenimentului a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor și partenerilor: MAN – MHS Truck & Bus Group, Catena, ria Money Transfer, RO Systec Group, Logystec, Zipper, iNFORM, Fiterman Pharma, Western Union, Vodafone, eMAG, Edenred, DHS Fitness, EximBank, VISA, Smart Service Solutions, Avon, Tarsago, Bakker.com, Auchan, boboMODA, Loteria Română.

Marşul factorilor poştali a debutat în anul 1977, la Bucureşti, şi, ediție după ediție, aliniază la start, la fazele județene și națională, câteva mii de angajaţi ai Poştei Române.