Breaking news

Cei mai bogaţi oameni din lume

Bill Gates nu mai este cel mai bogat om al planetei, ci a coborât pe locul doi, conform topului celor mai bogaţi oameni ai lumii, întocmit de revista americană Forbes.

bill gatesEl a fost depăşit în avere de mexicanul septuagenar, Carlos Slim Helu, care, împreună cu familia sa, a adunat 53,5 miliarde de dolari.

Cu o avere de 53 de miliarde de dolari, Bill Gates, în vârstă de 54 de ani, ocupă locul doi în Topul Forbes, fiind şi cel mai bogat american al planetei. El este urmat, pe podium, de conaţionalul Warren Buffet (79 de ani), care deţine 47 de miliarde de dolari.

Pe locul patru al celor mai bogaţi oameni din lume se situează indianul Mukesh Ambani cu o avere de 29 de miliarde de euro, succedat de magnatul oţelului Lakshmi Mittal, care are o avere de 28,7 miliarde de dolari. Mittal are afaceri în România, unde controlează combinatele de la Galaţi şi Roman, precum şi divizii care activează în alte sectoare, cum ar fi construcţiile metalice.

Un al treilea american, Lawrence Ellison, ocupă locul 6 în Topul Forbes cu o avere de 28 de miliarde de dolari.

Francezul Bernard Arnault a adunat o avere de 27,5 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe poziţia a şaptea în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Arnault este urmat în top de brazilianul Eike Batista (27 de miliarde de dolari) şi spaniolul Amancio Ortega.

Pe locul zece s-a clasat Karl Albrecht, cu o avere de 23,5 miliarde de dolari. Germanul de 90 de ani este cel mai bătrân bogătaş din top 10, cel mai tânăr este indianul Mukesh Ambani, care are 52 de ani.

Cei mai bogaţi 10 oameni ai lumii au, cumulat, 740 de ani şi o avere de 342,2 miliarde de dolari.