Breaking news

Cea mai usoara solutie pentru a-ti elibera biblioteca de carti vechi

Iubitorii de lectura se ataseaza foarte tare de titlurile pe care le-au achizitionat in timp, fiecare carte reprezentand o amintire frumoasa si un univers aparte. Atunci cand acestia vor sa isi elibereze, insa, biblioteca intr-un mod eficient si rapid, pot apela la anticariate care fac achizitii de carti continuu.

Potrivit Anticariat-Carti.com, este vorba despre o solutie practica si comoda pentru pasionatii de carti, prin care pot obtine mai mult spatiu in caminul personal si, in acelasi timp, o suma importanta de bani, in functie de cate titluri sunt dispusi sa vanda.

Cei interesati de serviciile unui anticariat specializat in achizitii de carte pot descoperi in cele ce urmeaza abordarea pe care ar trebui sa o urmeze, prin cei mai importanti pasi:

Trierea cartilor personale

Primul pas pe care trebuie sa il faca persoanele care au deja multe carti acasa consta in trierea acestora, pentru a vedea care sunt cele pe care isi doresc sa le pastreze, respectiv care sunt cartile pe care sunt dispuse sa le vanda. Este important ca selectia sa fie realizata cu grija si atentie.

Contactarea anticariatului al carui anunt de ,,cumpar carti vechi” atrage atentia

In continuare, persoanele care vor sa isi vanda titlurile din biblioteca personala pot contacta reprezentatii Anticariat-Carti.com care se ocupa de serviciul de achizitii carti,  pentru a programa o intalnire. Acestia se pot deplasa la domiciliul clientilor de luni pana duminica, iar la cerere chiar si seara, dupa ora 19:00. In acest fel, ambele parti au de castigat: vanzatorii obtin rezultatele pe care si le doresc, iar anticariatul isi completeaza stocul, pentru a putea repune in circulatie cele mai interesante dintre titlurile achizitionate.

Evaluarea cartilor

Ajunsi la domiciliul celor care sunt dispusi sa isi vanda cartile, reprezentantii anticariatului se ocupa de evaluarea tuturor titlurilor, in vederea stabilirii unui pret corect. Acestia sunt atenti la aspecte pe baza carora vor stabili pretul: anul in care au fost publicate cartile, editura, dar si conditia in care se afla titlurile, incepand de la aspectul copertilor si pana la modul in care arata paginile. Este important ca toate cartile sa fie foarte bine intretinute, pentru a putea fi ulterior utilizate din nou.

Ce titluri pot fi vandute?

Un alt element important de care trebuie sa se tina cont este legat de faptul ca anticariatul cauta sa cumpere carti din toate domeniile. Literatura, belestristica, teatru, domenii umaniste (filosofie, istorie, albume de arta, carti de psihologie, dezvoltare personala, sociologie, religie, esoteris), stiinte exacte (carti tehnice, de fizica, de matematica, de biologie sau medicina), dar si romane politiste, carti de dragoste, dictionare, cursuri in limbi straine si carti vechi romanesti – toate acestea pot fi vandute cu usurinta de pasionatii de lectura. Mai mult, reprezentantii anticariatului sunt interesati atat de carti vechi, cat si de carti noi, de librarie, care au fost tiparite dupa anul 2000.

Vanzatorii de carte primesc banii pe loc, in numerar, astfel incat sa ii poata reinvesti in pasiunile personale, indiferent daca vor sa isi cumpere alte carti in schimb sau sa utilizeze suma primita in alt mod!

>