Breaking news

Cea mai nouă platformă de rezultate live, statistici exclusive și mai ales pronosticuri matematice – SoccerKeep

SoccerKeep este o nouă platformă de scoruri si clasamente live, statistici exclusive și pronosticuri matematice pentru meciurile disputate în peste 1000 de competiții fotbalistice din peste 100 de țări, care își propune să revoluționeze industria de profil.

SoccerKeep_1Chiar dacă a fost lansat in România în urmă cu doar o lună de zile, SoccerKeep a atras imediat interesul pasionaților de fotbal și pariuri, în special datorită uneltelor personalizate pe care le pune la dispoziția oricărui vizitator, în mod absolut gratuit.

Platforma este recomandată și de comunitatea pariorilor din România, Pariurix.com, care salută atât unicitatea cât și utilitatea pe care SoccerKeep o propune fanilor sportului rege.

Statisticile sportive în pariuri

Evoluția statistică din sport a generat interes și în rândul pasionaților de pariuri sportive. Astfel, numeroși academicieni și cercetători au încercat să descopere fel și fel de tipare, indicatori și elemente cheie, pe care să le poată introduce într-un sistem care să prezică rezultatul diverselor evenimente sportive.

Bineînțeles, cei mai de succes cercetători au fost recrutați de casele de pariuri. De aceea, operatorii de jocuri de noroc au aproape de fiecare dată un avantaj în fața pariorilor. Însă, nu toți cei care au dezvoltat sisteme eficiente s-au alăturat operatorilor. O parte dintre aceștia au ales să continue pe cont propriu sau să se asocieze cu diverși investitori, în scopul de a se îmbogăți chiar în detrimentul giganților din industrie.

www.SoccerKeep.com și-a propus să ridice nivelul de cunoaștere al pasionaților la un alt nivel, distribuind informații și pronosticuri de calitate,  rezultate din experiența dobândită de grupului experților care au pus bazele acestui proiect îndrăzneț.

Atunci când accesăm o pagină dedicată oricărei partide, platforma SoccerKeep ne va pune în față o cantitate semnificativă de informații extrem de utile. Calitatea și unicitatea datelor furnizate pot face diferența între un pariu pierdut și unul câștigat.

platforma statistici

Aici putem găsi seriile echipelor implicate într-o partidă, și anume: seria victoriilor, egalurilor și înfrângerilor, seria meciurilor fără egal, fără victorie și fără înfrângere prin care trec cele două formații. Pe lângă acestea, avem și seriile de meciuri în care echipa a marcat sau au primit gol, precum și cele fără gol marcat sau cele în care echipa nu a primit gol.

statistici live

O altă secțiune ne prezintă o analiză a golurilor, separate atât pe intervale de 15 minute cât și pe reprize. Acest tabel ne indică exact numărul de goluri pe care echipa le-a primit sau le-a încasat în fiecare interval. Clasamentul general, cel pentru meciurile disputate acasă și cel pentru partidele jucate în deplasare sunt disponibile atât în această secțiune, cât și în cea a seriilor.

staistici victorii

Categoria Diferențe de goluri mi-a atras serios atenția, întrucât se poate dovedi extrem de folositoare atunci când ne gândim să pariem la handicap. Cele trei tabele (acasă, deplasare și general) ne prezintă numărul de meciuri câștigate și pierdute de fiecare echipă, la o diferență de 1, 2, 3 sau +4 goluri. Acest tabel ușurează mult munca celor care caută să analizeze acest tip de date.

clasament

Cine a marcat primul? De câte ori a fost echipă în avantaj? De câte ori a fost condusă? În medie, cam în ce minut, repriză sau interval a înscris sau a primit gol? Cum se descurcă acasă în comparație cu performanțele din deplasare? Răspunsurile acestor întrebări sunt prezentate într-un tabel detaliat și bine-delimitat.

În altă ordine de idei, paginile dedicate competițiilor conțin de asemenea informații foarte interesante.

statisticile sezonului

Statisticile sezonului ne prezintă totalul golurilor, meciurilor, media golurilor pe meci, precum și numărul și media golurilor marcate acasă, în deplasare, în prima și în ce-a dea doua repriza. În continuare găsim și procentul partidelor care au avut peste 1,5, peste 2,5 și respectiv peste 3,5 goluri.

Printre altele, aici avem și procentul partidelor în care ambele echipe au marcat, procentul golurilor marcate din penalti sau al celor marcate după minutul 80.

scoruri

De asemenea, avem și un clasament al tuturor scorurilor înregistrate în ediția respectivă a competiției. Putem observa că până în acest moment, în Liga 1, 16.8% dintre partide s-au încheiat cu scorul de 1-1. Nu mai puțin de 33 de întâlniri avut acest deznodământ. 1-0 este al doilea cel mai întâlnit rezultat, înregistrat în 26 de partide (%13.3).

Vă recomand să aruncați o privire pe pagina de clasament Romania Liga 1, pentru a vă face singuri o părere cu privire la cele menționate mai sus.

Pionierul statisticilor din fotbal

Probabil că cei mai mulți dintre pasionații de sport se gândesc la celebrul exemplu Moneyball, de fiecare dată când analizarea detaliata a unui eveniment sportiv reprezintă subiectul central al unei discuții.

Însă acest fenomen a luat naștere în urmă cu mai bine de 66 de ani, atunci când contabilul Charles Reep asista la un meci al echipei Swindon Town, în luna martie a anului 1950.

Dezamăgit de jocul slab al echipei din prima repriză și în special de ritmul lent de joc și de faptul că jucătorii de flanc erau izolați si foarte rar puși în valoare, contabilul pasionat de fotbal si statistică a început să-și ia notiție în repriza secundă.

După părerea englezului, media de 2 goluri pe meci a celor de la Swindon putea fi optimizata cu mici îmbunătățiri și ca urmare, acest lucru le-ar fi garantat promovarea.

Aceste analize i-au adus un job de consultant la Brentford, în luna februarie a anului următor. La data venirii acestuia, echipa era implicată în lupta pentru rămânerea în divizie, cu 14 meciuri înainte de finalul stagiunii.

Cu ajutorul rapoartelor și sugestiilor venite din partea lui Reep, clubul și-a îmbunătățit rata de goluri pe meci de la 1,5 la 3. Și mai mult decât atât, echipa a adunat 20 din 28 de puncte posibile, evitând retrogradarea fără emoții.

Charles Reep este considerat și părintele stilului de joc englezesc, bazat pe mingi lungi. În 1950, britanicul a dezvăluit în presa locală rezultatul analizelor sale, care indicau faptul că marea majoritate a golurilor fuseseră înscrise ca rezultat a nu mai mult de 3 pase.

Teoria sa propunea instalarea unui joc rapid, bazat pe cât mai puține pase, adică o filozofie de joc total opusă celei propuse de Guardiola, în zilele noastre. Chiar dacă abordarea acestei strategii s-a dovedit a fi eficientă în anumite cazuri, putem spune că tocmai acest gen de statistici și analize au determinat și schimbările de stil de joc de-a lungul anilor.