Breaking news

Cea mai mare clădire din România, spartă în toiul nopţii de un irlandez beat

Casa Poporului, cea mai mare clădire din România şi din Europa, păzită de trei structuri diferite: SPP, Jandarmerie și Direcţia de Afaceri Interne, a fost spartă de un irlandez beat care a confundat Palatul Parlamentului cu un hotel.

Irlandezul în vârstă de 27 de ani, a spus poliştilor că a băut până dimineaţă în Centrul Vechi al Capitalei apoi a plecat către hotelul său însă a ajuns în Palatul Parlamentului după ce a sărit gardul, a escaladat un balcon şi a spart un geam.

Dupa ce a sărit gardul Parlamentului, bărbatul a mers pe jos, prin curte, peste 100 de metri până ajuns la cladirea Parlamentului. Pentru a ajunge la geam, irlandezul a escaladat balconul de 4 m înălțime.

“În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.  Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”  a anunţat Jandarmeria într-un comunicat de presă.

La audieri, suspectul era într-o stare avansată de ebrietate şi nu a reuşit să spună ce căuta la Parlament. El repeta continuu că a fost la o petrecere şi se îndrepta spre hotel, neştiind cum a ajuns la sediul senatorilor şi deputaţilor români.

Pe numele irlandezului a fost deschis un dosar penal pentru Distrugere și Violarea sediului profesional.

Clădirea Parlamentului este înconjurată de un grad de 3200 de metri. Iniţial, înainte de 1989, clădirea era păzită de 300 de oameni, astăzi însă sunt 4 jandarmi la fiecare poartă. Există 8 intrări, deci în total ar fi fost 32 de jandarmi când irlandezul a reuşit să pătrundă în Parlament.

Irlandezul va sta în arest pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

>