Breaking news

Ce vei descoperi urmărind serialul Calea de Mijloc

Echilibru interior este cheia pentru stabilitate și împlinire spirituală, starea care ne ajută în faţa provocărilor de zi cu zi. Seria “Cale de Mijloc” este un serial original marca BiziLiveTV, cu invitați  speciali, ce aduce în atenţie secretele unei vieți echilibrate.

În cele 5 episoade ale acestei serii veți putea descoperi cum pot fi rezolvate provocările personale şi colective, care sunt mijloacele prin care puteți deveni oameni buni, fericiti şi cum pot fi gestionate eficient situațiile personale delicate, dar şi cum îi puteți ajuta pe cei apropiaţi să găsească starea de confort în momente dificile.

Calea de Mijloc, este o serie originală BiziLiveTV, care oferă răspunsuri detaliate celor ce doresc să găsească identitatea, să descopere răspunsuri la întrebări despre sine, dezvoltare personală şi evoluţie spirituală. În cele cinci episoade propuse, invitații lui Paraschiv Constantin, reușesc să ofere răspunsuri valoroase celor ce doresc să atingă echilibru emoțional. În serie sunt dezbătute principalele puncte ce trebuie analizate pentru a câştiga această stare, dar și concepte importante despre bunătate, compasiune, iubire.

Ce vei descoperi urmărind seria Calea de Mijloc?

Părintele Vasile Ioana, vorbește despre iubire, despre descoperirea sinelui prin identificarea scopului, dobândirea de har şi apropierea de divinitate. Acesta amintește care sunt cele trei direcții pe care trebuie să le urmeze oamenii pentru a găsi Calea de Mijloc: profesie, conectare cu Dumnezeu şi iubire de aproape. El vorbește despre provocări și punctează tentațiile care îi fac pe oameni să îşi părăsească scopul şi să se piardă pe parcursul vieții.

În primul episod, “Cum putem să ne identificăm misiunea” Anca Jugănaru vorbește despre misiune fiecărui om. Susține toți se nasc cu un scop, ce trebuie căutat și identificat. Punctează și faptul că cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă omul în moment de cumpănă este să îşi ia pauză, de la stres, o deconectare care va ajuta la redescoperirea sinelui şi a lucrurilor importante. Aceasta vorbește de compasiune, ce înseamnă și cât de importantă este aceasta valoare în construirea unui om spiritual, precizând că prin educație constantă, fiecare om poate deveni mai bun.

Cristi Lazăr punctează despre importanța intuiției în urmarea traseului. Acesta este de părere că fiecare om are un talent, ce îi va produce fericire. “Misiunea unora este de a fi alături de oameni, a altora de a fi mai buni”, toți dintre noi avem de urmat cursuri proprii în descoperirea sinelui, însă trebuie să avem curajul să ne lăsăm ghidați de intuiție, susține acesta.

Anca Juganaru şi Cristi Lazăr, profesori şi instructori Metoda Silva vorbesc și despre importanța meditaţiei în procesul de găsire a sinelui și descoperire a căii de mijloc. Aceștia explică lucrurile spirituale în mod pragmatic astfel ca ascultătorii să înţeleagă într-un mod cât mai plăcut ce înseamnă echilibru spiritual și găsirea misiunii.

Prof. Univ. Dr. Matei Georgescu vorbește despre idea de fii animaţi și necesitatea găsirii misiunii, care completează viața. Oamenii sunt sfătuiţi să îşi dea timp, spațiu şi evenimente care să genereze posibilități discriminatorii. Acesta recomandă crearea grupurile de ascultare, în descoperirea senzațiilor ce animă sufletul, susţinând că “răspunsul se va găsi, chiar în lucrurile ce enervează sau crează plictiseală”.

De ce să vizionezi Calea de Mijloc?

Invitații lui Paraschiv Constantin reușesc să atingă puncte sensibile prin întrebări simple şi  exemple concrete. Vorbesc despre modul în care viața fiecăruia este influențată de decizii proprii,  societate, familie și de prieteni.  Fiecare discurs aduce în atenţie problemele societății, de le cele profesionale ce influențează luarea deciziilor şi găsirea satisfacţiilor personale, la cele sociale ce afectează starea de bine personală şi a celor din jur.

Fiecare episod şi fiecare temă abordată ajută la găsirea răspunsurilor ce vor contribui la găsirea echilibrului. Invitații acestei serii sunt de părere că în mediul potrivit, cu valori solide, cu empatie, iubire pentru oameni şi Dumnezeu se vor înfăptui caractere puternice, relații solide ce vor ajuta la construirea unor indivizi echilibraţi din punct de vedere spiritual.

Cei ce vizionează Calea de Mijloc vor afla cât de importantă este vulnerabilitatea, dar şi cât de nocive sunt bunele intenții ale părinților şi ale societății asupra dezvoltării personale! Renunţarea la dorințele personale, înseamnă găsirea căii spirituale a celui din faţă. Renunţarea la poziție, la autoritatea și lucrurile considerate importante pentru apropiați, total neconvenabilă, în contextul omului actual, adică renunţarea la putere, poate fi cheie descoperirii echilibrului. “Suntem copii care vom fi fost presați de zidurile bunelor intenții  până când ne-am fi pierdut de șansa de a fi în contact cu sufletul nostru, cu ce este autentic…ne-am betonat şi ne-am creat mască.” Susține Dr. Matei Georgescu, în unul dintre episoadele seriei Calea de Mijloc.

În această serie se vorbește despre diferențele dintre generaţii, despre comportamente, opinii diferite, dar şi despre modul în care acestea afectează starea spirituală individuală. Invitații vin cu soluţii, cu sfaturi, recomandări şi cu tehnici ce îi pot ajuta pe auditori să părăsească cercul vicios și valorile eronate ale societății moderne şi să găsească echilibru interior.

Calea de Mijloc este o “poveste” interesantă despre oamenii obişnuiţi ce îşi doresc să gătească echilibru spiritual şi, implicit, fericirea! Este o descriere fidelă a oamenilor moderni, care din dorința de a avea câștiguri materiale și reușite profesionale uită de latura spirituală, de acea parte care aduce cele mai mari satisfacții.

Despre BiziLIVE TV

BiziLIVE TV este o companie de streaming independentă care oferă un serviciu media de streaming adresat direct spectatorilor prin Internet. Acest serviciu ocolește platformele de televiziune prin cablu, difuzare și satelit, companiile care acționează în mod tradițional ca controlor sau distribuitor al unui astfel de conținut. Compania este indepenedentă si formată din contributori, antreprenori, jurnaliști, consultanți, avocați, experți contabili, voluntari și traineri care produc conținut video on demand educativ, business și divertisment.

>