Breaking news

Ce trebuie sa stiti inainte de a schimba furnizorul de energie electrica

loading...

Poate ca nu sunteti multumit de actualul dumneavoastra furnizor de energie electrica, pentru ca acesta nu raspunde nevoilor dumneavoastra. De aceea nu trebuie sa va multumiti cu putin. Numarul romanilor care au ales sa schimbe furnizorul de electricitate a crescut tot mai mult in ultimii ani. Locuitorii din cele mai mari orase din Romania pot plati cu pana la 18% mai putin pentru electricitatea consumata daca isi schimba furnizorul traditional si aleg sa incheie contracte noi, pe piata libera.

In cazul in care opteaza pentru furnizarea negociata a energiei electrice consumatorul casnic de energie electrica poate incheia contracte pentru furnizare negociata cu orice furnizor detinator de licenta de furnizare a energiei electrice care activeaza in piata cu amanuntul.

Informatia corecta este esentiala

Este important sa cunoasteti termenii contractuali impusi de actualul furnizor de energie electrica inainte de a alege unul nou. Desi acest lucru pare unul destul de evident, multi oameni nu stiu detaliile contractului incheiat cu furnizorul de electricitate. De asemenea, este posibil sa nu fi analizat toate detaliile legate de ceea ce ati semnat de-a lungul timpului. De aceea, ar fi util sa cautati cu atentie si sa cititi e-mailurile si documentele, sa rasfoiti contractul, deoarece acestea contin informatii importante care va ajuta sa luati decizia corecta.

Faceti comparatii atente

Dupa ce ati analizat termenii actualului contract cu furnizorul de electricitate si ati decis ca vreti sa alegeti un nou furnizor de energie electrica, trebuie sa explorati piata si sa verificati optiunile pe care le aveti. Cand furnizorii ofera servicii similare, poate fi dificil sa decideti care este cel mai potrivit pentru dumneavoastra. De aceea este recomandat sa faceti o comparatie atenta intre ofertele altor furnizori si cea de care beneficiati dumneavoastra la momentul actual.

Pentru a reduce considerabil costurile facturilor la electricitate, luati in calcul si panourile solare sau alte surse care produc energia regenerabila.

La ce trebuie sa fiti atent:

Inainte de a schimba furnizorul, este recomandat sa analizati cu atentie pretul unui kWh, durata minima a contractului pe care noul furnizor o va cere, modalitatile de plata si conditiile de incetare a contractului.

Extrem de important de notat este faptul ca atunci cand comparati pretul electricitatii intre mai multi furnizori, “pretul final” reprezinta de fapt doar pretul energiei, nu al facturii finale. In factura finala se regasesc mai multe alte costuri, printre care TVA, contributia de cogenerare, certificate verzi si accize. De asemenea, o parte din furnizori includ si un “tarif de rezervare” in oferta.

 

 

 

 

loading...