Breaking news

Ce trebuie să ştii înainte de a înfiinţa o trupă muzicală?

Foarte multi tineri, care sunt pasionati de muzica, isi doresc sa faca o meserie din acest hobby, motiv pentru care exista foarte multe trupe noi, aflate la inceput de drum. Daca consideri ca tot ceea ce-ti doresti este o cariera in acest domeniu, trebuie sa afli cateva lucruri esentiale, inainte de a infiinta o formatie.

Un band nu este usor de compus, insa, daca iti doresti cu adevarat acest lucru, nu este imposibil. Daca te gandesti de ceva vreme sa iti unesti vocea cu cele ale prietenilor talentati, trebuie sa afli cateva lucruri in acest sens.

Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa infiintezi o trupa:

  •       Trebuie sa te dedici

Atunci cand ai formatie, nu trebuie doar sa stii sa canti, sa scrii piese și sa mergi la concerte, ci trebuie sa te implici si in cautarea evenimentelor la care sa participi împreuna cu membrii acesteia, in managerierea activitatilor si in mentinerea unui echilibru intre viata profesionala si cea personala. Cu alte cuvinte, acest proces este unul complex, caruia ii poti face fata doar daca consideri muzica ca fiind o parte foarte importanta din viata ta si daca iti doresti sa te dedici cat mai mult acestei pasiuni pentru obtinerea succesului.

  •       Trebuie sa te asiguri ca nu te vei certa cu ceilalti membri

De obicei, prietenii care se unesc intr-o afacere ajung sa se certe crunt din cauza grijilor, a problemelor profesionale sau financiare, asa ca, daca iti doresti sa pastrezi relatia cu amicii tai, trebuie sa te asiguri, inainte de toate, ca nu vor exista neintelegeri. Chiar daca nu poti evita complet discutiile in contradictoriu si parerile impartite, incearca ca, la inceput, sa faceti anumite reguli, care sa va tina departe de astfel de chestiuni, care pot duce la destramare.

  •       Ai  nevoie de un studio

Ca sa inregistrezi piesele pe care le compuneti impreuna ore in sir, trebuie sa dispui de un studio profesional. Daca nu aveti suficient de multi bani pentru a construi o astfel de locatie, este bine sa va ganditi la inchirierea unui astfel de spatiu. Cu o singura cautare pe Google, veti putea gasi numeroase variante, care va pot ajuta sa porniti pe drumul pe care il visati de mici.

  •       Ai nevoie de numeroase instrumente si accesorii

O melodie se realizeaza doar cu ajutorul unor instrumente muzicale profesionale si a unor accesorii care va pot ajuta sa obtineti cele mai armonioase si impresionante sunete. Daca va doriti sa scoateti doar single-uri bine facute, trebuie sa va interesati cu privire la acest aspect, sa gasiti un pian, o chitara, orga, tobe si sa solicitati si o oferta de sintetizatoare. Pe langa acestea, mai aveti nevoie de boxe, microfon si cabluri.

In cele din urma, daca muzica este pasiunea ta, nu renunta la acest vis, oricat de greu ar fi sa-ti construiesti o cariera in aceasta directie. Aduna-ti prietenii cantareti, incarcati-va cu o doza zdravana de curaj, energie, ambitie si vointa si vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara. In plus, nu uita ca cele mai greu de atins vise sunt cele care aduc cea mai mare satisfactie si bucurie, fapt pentru care trebuie chiar acum sa pornesti pe acest drum.

Sursa foto: Unsplash.com

>