Breaking news

Ce trebuie să știi înainte de a alege un leagăn pentru bebelușul tău

Când ești în căutarea unor leagăne pentru copii, totul poate părea simplu. Cu toate acestea, există sute de modele, fiecare cu accesoriile sale, iar dacă cel mic este încă pe drum, s-ar putea să nu știi exact ce leagăn să alegi.

Din fericire, avem câteva sfaturi care să te ajute să îți găsești cu ușurință leagănul perfect pentru micuțul tău! Iată ce trebuie să iei în calcul:

Despre măsurile de siguranță:

Ventilația – Asigură-te că bebelușul tău are parte de o cameră bine ventilată, iar dacă este nevoie, poți adăuga un ventilator.

Temperatura – În condiții ideale, aceasta ar trebui să fie între 18 și 21 de grade Celsius. Asociația națională de pediatrie sugerează că o cameră mai răcoroasă va stimula procesul respirator al micuțului.

Așezarea în cameră – Amplasează leagănul într-o zonă sigură, departe de draperii sau perdele, care prezintă un risc pentru cel mic.

Salteaua – Cu toate că o saltea matlasată poate părea mai confortabilă, aceasta prezintă un factor de risc pentru cel mic. Din acest motiv, este bine să optezi pentru o saltea fermă, care oferă mai mult suport.

Cum să instalezi leagănul:

Folosește manualul – În cazul în care leagănul comandat necesită asamblare, este bine să folosești manualul pentru a te asigura că acesta este perfect stabil.

Setează înălțimea – Asigură-te că leagănul este la înălțimea potrivită pentru a-l ridica cu ușurință pe cel mic. Acest lucru depinde atât de modelele de leagăne, cât și de înălțimea ta! Nu toate leagănele au această setare, totuși, însă este o caracteristică ce ne poate ajuta.

Modele convertibile – Unele leagăne se pot transforma cu ușurință în pătuțuri. Trebuie doar că știi cum va arăta leagănul în această formă, înainte de a-l cumpăra.

Alege o saltea potrivită – Aceasta trebuie să se potrivească foarte bine în leagăn sau pătuț, pentru ca cel mic să nu își prindă membrele între saltea și cadru. Dacă intră mai mult de două degete între cele două, atunci salteaua are o dimensiune prea mică.

Lenjerie – Tot ce ai nevoie este o păturică impermeabilă, care se așează sub cearșaf. Acesta din urmă trebuie să fie din bumbac, dintr-un material care se spală cu ușurință la mașină. Din acest motiv, este bine să îți cumperi mai multe, ca să nu trebuiască să dai drumul la mașină de fiecare dată când cel mic murdărește cearșaful.

Tampoane pentru pătuț/leagăn – Cu toate că multe persoane le folosesc, acestea constituie mai degrabă un risc pentru cel mic, drept urmare nu ar trebui să le montezi în leagăn.

Jucării și accesorii – Mulți părinți aleg să “împodobească” leagănul celui mic cu fel de fel de jucării colorate și amuzante, care fac sunete sau sunt mobile. Acestea au rolul de a-i menține curiozitatea bebelușului și de a-l ajuta să adoarmă mai ușor.

Nu uita să menții ordinea în leagăn – Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să pui în pătuț jucării, pernuțe, păturici sau orice alte obiecte care pot reprezenta un risc pentru cel mic.

Animale de companie – Dacă ai deja un animal de companie, asigură-te că acesta nu are acces la leagăn sau pătuț înainte de a veni cel mic pe lume. Este posibil ca animalele să interpreteze pătuțul ca fiind al lor, încercând să sară în el în timp ce micuțul doarme liniștit, existând în același timp un risc crescut de apariție a alergenilor.

Pentru o selecție vastă de pătuțuri, balansoare sau leagăne pentru copii, vizitează https://favi.ro/produse/categorie/leagane și alege-ți modelul preferat! Cu siguranță vei găsi ceea ce ai nevoie cu ajutorul motorului de căutare FAVI.ro!

>