Breaking news

Ce trebuie sa stii despre implantul dentar

loading...

Pierderea dintilor atrage nu doar probleme pentru alimentatie, ci si o problema estetica. Zambetul este important pentru orice persoana, lipsa dintilor fiind asociata cu pierderea increderii in sine si aparitia rusinii si anxietatii. De cele mai multe ori persoanele care si-au pierdut dintii vorbesc, rad si mananca mai stanjenit.

exclusivenews_implant dentarDin fericire, medicina dentara a evoluat extrem de mult in ultimii 20 de ani si a facut posibile mai multe rezolvari pentru aceasta problema complexa. Una dintre cele mai bune solutii pentru pierderea dintilor este reprezentata de implantul dentar.

Implantul dentar inlocuieste atat coroana, cat si radacina, schimbul fiind complet. Spre deosebire de placa dentara, dintii se vor simti mai naturali si vor avea un aspect mai realist. Vei putea uita astfel de orice problema si te vei putea bucura de o viata normala, fara a-ti face griji in privinta dintilor.

Cum se aplica un implant dentar

Atunci cand medicul stomatolog iti pune un implant, acesta il aseaza mai exact direct in maxilar (in os). Implantul dentar este de cele mai multe ori un cilindru din titan care se fixeaza chirurgical. Odata cu vindecarea, cilindrul fuzioneaza cu osul natural si creeaza o baza puternica excelenta pentru partea de la suprafata (coroana) ce va fi adaugata ulterior.

Vindecarea poate dura de la cateva saptamani pana la cateva luni, in functie de fiecare caz. Dupa ce implantul dentar se integreaza in maxilar stomatologul va plasa un conector deasupra acestuia, conector ce va permite fixarea noului dinte. Exista atat posibilitatea de a schimba un singur dinte, cat si un grup mai mare.

Implantul dentar poate fi insa de doua tipuri, respectiv direct fixat in maxilar (cum am prezentat mai sus) sau fixat sub gingie, dar nu direct in maxilar. Aceasta varianta din urma este potrivita pentru pacientii care nu au o structura buna a maxilarului si nu pot sau nu doresc o operatie de reconstructie.

Daca tot am ajuns la acest aspect, este important sa stii ca pentru a putea beneficia de un implant dentar este necesar sa ai gingii sanatoase si o structura buna a maxilarului. Acest lucru inseamna ca nu ar trebui ca osul sa fie prea subtire sau prea fin. Bineinteles, exista si posibilitatea reconstructiei, dar aceasta poate fi destul de complicata. Spre exemplu, in cazul in care sinusurile sunt prea apropiate de maxilar va fi nevoie si de o operatie care sa le ridice.  Medicul stomatolog va sti sa iti ofere diagnosticul potrivit si sa iti spuna daca esti candidatul potrivit pentru un implant sau daca ar fi nevoie de ajustari.

Costul pentru un implant dentar variaza foarte mult de la caz la caz. Intrucat procesul necesita mai multe controale, interventii si tratamente pentru vindecare, investitia poate ajunge la cateva mii de euro. Este important sa ceri medicului tau datele referitoare la intregul proces si la costuri, astfel incat sa nu ai surprize la sfarsit. Oferta din momentul actual include din fericire mai multe categorii de pret, iar unele cabinete accepta diverse metode de plata. Din pacate insa, implantul dentar ramane o solutie pentru un numar mai mic de persoane din cauza costurilor ridicate.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>