Breaking news

Ce trebuie sa stii despre anvelopele de iarna 195 50 r15

Iarna înseamnă pentru conducătorii auto schimbul de anvelope. Alegerea unor anvelope potrivite este o etapă esențială în pregătirea călătoriilor pe vreme nefavorabilă. Zăpada, poleiul, ceața, ploile, toate constituie factori de mediu care pot influența negativ conducerea unui autoturism.

Multe persoane evită să șofeze pe distanțe lungi iarna, pentru că nu se pot bizui pe starea cauciucurilor.

Cumpărarea unor anvelope de iarna 195 50 r15 înseamnă un plus de confort și siguranță, în orice condiții meteo și orice stare a carosabilului. Acest model de cauciucuri este unul popular, iar pe anvelope-discount.ro găsești o gamă variată de anvelope din care alegi marca preferată. Continental, Dunlop, Viking Wintech, Nokian, Barum Polaris sau Semperit sunt doar câteva din brandurile recomandate pentru alegerea unor cauciucuri de iarna 195 50 r15.

O anvelopa care corespunde exact specificațiilor tehnice corecte ale autovehiculului îți oferă cele mai bune performanțe pe drum, indiferent de starea drumurilor sau de condițiile neplăcute de mediu. Dacă alegi să dotezi mașina ta cu anvelope 195 50 r15 iarna, verifică atent dacă aceste anvelope corespund cu  dimensiunile anvelopei  menționate în cartea tehnică a autoturismului tău. Producătorul anvelopelor specifică datele tehnice, parametrii anvelopelor, astfel ca setul 195 50 r15 trebuie să corespundă strict cu cerințele mașinii tale. Pe fiecare margine de anvelopă, indiferent de firma producătoare, vei găsi  inscripționate datele tehnice, exprimate în cifre și litere.

Aceste date legate de lățime, înălțime, structura radială sau diametrul interior sunt specifice fiecarui tip de anvelopă. Inscripționarea pe cauciucuri – 195 50 r15 indică  parametrii tehnici următori : 195 reprezintă lățimea, exprimată în milimetri, 50 mm este înălțimea, fiind definită ca procent din lățime, R 15 reprezintă diametrul cauciucului, exprimat în inch. Este bine să respecți întocmai indicațiile companiei producătoare de autovehicule și să dotezi mașina cu cauciucurile potrivite. Atunci când schimbi la autovehicul anvelope iarna 195 50 r15 , ai grijă să achiziționezi doar cauciucuri care respectă exact dimensiunile recomandate, altfel există un risc sporit de accidente.

Notificarea exterioară pe cauciuc M+S semnifică în engleză abrevierea cuvintelor Mud and Snow, care înseamnă Noroi și Zăpadă. Când observi o astfel de inscripție pe cauciuc, atunci anvelopa este testată și certificată în condiții de zpăadă și drum acoperit cu noroi, adică exact condiții dificile de iarnă. Deosebirea fată de anvelopele all season o face fulgul de nea inscripționat pe anvelopă.

În condiții dificile de iarna și temperaturi scăzute, ai nevoie pentru autovehiculul tău de anvelope iarna 195 50 r15. Astfel de anvelope sunt fabricate din cauciuc de calitate care asigură o aderență sporită la carosabilul umed și mai bună manevrabilitate a vehiculului.

Modul în care conduci , mai sportiv sau mai lent, influențează direct reacșia autoturismului pe drumurile acoperite cu polei, mâzgă sau gheață. Conduita preventivă este ajutată și de alegerea cauciucurilor de iarnă potrivite.

O iarnă în care șofezi folosind anvelope de iarnă potrivite va fi pentru tine o experiență de condus excelentă, un șofat în siguranță, indiferent de starea vremii.

Un alt detaliu cu rol esențial în cazul anvelopelor de iarnă este optimizarea distanței de frânare. Acest factor este pus în evidență de clasa de aderență pe carosabil umed. Siguranța pe drum și evitarea accidentelor depind enorm de stabilitate și frânare în condiții optime. O clasă de aderență sporită înseamnă un autovehicul mai ușor de stăpânit pe un traseu alunecos și periculos.

Alegând anvelope de calitate, fabricate cu caneluri speciale, ai posibilitatea să te deplasezi  confortabil și sigur pe drumuri dificile de iarnă, acoperite cu gheță sau zăpadă. Clasa energetică este alt parametru esențial în alegerea cauciucurilor de iarnă. Poți observa clasa energetică inscripționată de la A la G, pe o scară colorată, de la consumul cel mai mic la cel mai mare. O opțiune economică din punct de vedere energetic va însemna un consum mic de combustibil  dar și o anvelopă cu performanțe energetice superioare. Fiecare marcă de anvelope oferă avantaje pe care trebuie să le fructifici în favoarea autoturismului tău, pentru o experiență ideală la volan. Iarna nu mai înseamnă o pauză de șofat ci poate deveni anotimpul în care te bucuri de zăpadă folosind cele mai bune cauciucuri de iarnă, care îți dau siguranță indiferent de traseu și de starea drumurilor. Alege așadar confortul unor anvelope de iarnă performante, create de cei mai cunoscuți producători din Europa.

>