Breaking news

Ce trebuie să faci/să NU faci înainte de a-ți da demisia

 

Dacă pandemia, dar nu numai, te-a determinat să-ți reevaluezi prioritățile și valorile, află că multe persoane se regăsesc în aceeași situație. Fie că există o lipsă de oportunități de a te dezvolta la locul de muncă actual, fie că pur și simplu nu te mai regăsești în ceea ce faci, poate ar trebui să te gândești mai bine înainte de a lua această alegere.

Când ești pe cale să renunți la actualul loc de muncă, s-ar putea să simți mai multă presiune decât ai fi crezut. Există o mulțime de semnale care indică faptul că, într-adevăr, este timpul să-ți cauți un nou loc de muncă, cum ar fi faptul că ai mereu un sentiment de epuizare, nu-ți mai place ceea ce faci și, de fapt, chiar te-ai plictisit de aceleași condiții de muncă. Iată ce trebuie să faci și să NU faci înainte de a-ți da demisia!

1.      Înțelege motivele

De obicei, oamenii renunță la un loc de muncă din două motive: fie sunt nemulțumiți de actualul loc de muncă, fie găsesc oportunități mai bune în altă parte. Înainte de a te hotărî să demisionezi, asigură-te că ai la dispoziție o altă opțiune pentru care să optezi.

Trebuie să reflectezi profund asupra motivelor care te conduc la această decizie și să cercetezi piața muncii înainte de a o face. Din acest punct de vedere, dacă e să ne referim laagentii de recrutare Bucuresti, poți verifica dacă există o oferă atractivă pentru tine și profesia ta.

2.      Setează-ți obiectivele de carieră

Este foarte important să ai deja în vedere imaginea de ansamblu a modului în care vrei să evoluezi în carieră. Acest lucru nu doar că te va ajuta să-ți setezi obiective specifice, dar te va îndruma și către un anumit angajator și chiar sector de activitate, către o anumită companie.

Nu este suficient să ai deja un alt loc de muncă disponibil, ci este necesar să ai un plan de carieră bine definit: să te gândești atât la următorul loc de muncă, cât și la eventualele care ar putea urma după. Abia apoi este potrivit să depui, după un model cerere demisie, solicitarea ta.

3.      Solicită recomandări din partea fostului angajator

Dacă intenționezi să obții recomandări, referințe de la actualul angajator, solicită-le înainte de ultima zi de lucru. După ce pleci, s-ar putea ca managerilor să le fie mult mai ușor să amâne scrierea unei scrisori de recomandare, plus că este posibil să nu o mai obții vreodată.

De asemenea, încearcă să-i arăți fostului angajator faptul că ești recunoscător pentru timpul petrecut la locul de muncă și pentru oportunitatea oferită. Este vital să eviți orice opinie critică sau chiar jignitoare la adresa companiei. În cele din urmă, s-ar putea să te reîntorci cândva.

Dacă te hotărăști să-ți dai demisia, trebuie să ai în vedere foarte multe variabile, iar cele prezentate sunt câteva dintre cele mai importante. Pentru a avea succes la viitorul loc de muncă, ai încredere în tine și în faptul că, într-adevăr, meriți și poți mai mult.