Breaking news

Ce trebuie să faci la o negociere de salariu

Cu toții știm că dacă am câștiga mai mult, viața noastră a fi mai ușoară. Însă o mărire de salariu nu vine chiar așa de ușor. Dacă lucrezi la stat, atunci te poți aștepta la o mărire de salariu o dată la 3 ani, atunci când înaintezi în grad. Dar la privat, lucrurile stau mai bine pentru că fiecare companie are anual o perioadă de negociere a contractului.

Ce trebuie să faci la o negociere de salariuDar pentru a cere o mărire de salariu trebuie întâi să investești în tine. Asta înseamnă că trebuie să ai atitudine, garderobă și argumente care vor lucra în favoare ta. Pentru un plus de încredere poți accesa împrumuturi rapide 24 h (pikalainaa 24h), deoarece atunci când ai o sumă de bani pusă deoparte, nu te vei mulțumi cu puțin.

Atunci când te duci la negocierea salariului, așteaptă ca angajatorul să îți spună o cifră. Astfel, vei avea de unde să pleci atunci când începi negocierea. Ideal ar fi ca înainte de a intra în biroul șefului tău să te interesezi cu cât sunt plătiți ceilalți de pe aceeași poziție cu aceeași vechime și să îți faci o idee cam cât ar trebui să primești tu în urma muncii prestate. Iar în funcție de ce îți spune superiorul dar și de cât vrei tu, puteți ajunge la o înțelegere. Întotdeauna începi cu o sumă mai mică decât îți dorești de fapt și nu te limita la salariul pe care ți-l propune managerul. Argumentează care este valoarea ta în companie și ce faci tu pentru ea și vei obține cu succes salariul dorit.

Trebuie să știi că la o negociere de salariu nu trebuie să discuți doar despre banii încasați la finalul lunii ci și despre avantajele pe care le ai ca angajat, cum ar fi zilele de concediu, abonamente la sală și doctori și plata orelor suplimentare. Chiar dacă nu obții salariul dorit, te poți bucura de alte avantaje pe care o mare companie le oferă angajaților săi. Trebuie doar să știi să ceri. Da, salariul este primordial, dar niște zile de vacanță în plus nu strică nimănui.

De asemenea, nu ar trebui să îți fie frică să îți dai demisia dacă această negociere nu merge cum ți-ai planificat. Din păcate, sunt companii pentru care aceste perioade de evaluare se țin numai de formă, iar angajații nu sunt remunerați pentru eforturile depuse. Dacă știi că ai participat la proiecte, ai stat în plus la muncă pentru a termina anumite task-uri, dacă ți-ai asumat riscuri și tot nu primești o promovare sau mărire de salariu, atunci ar trebui să te gândești serios să îți găsești un nou loc de muncă.

Mare parte din negocierea pentru salariu constă în atitudine. Trebuie să vorbește despre ce aduci tu companiei și va avea de câștigat dacă te vei implica și mai mult, asta doar în cazul în care îți măresc salariul. Nu trebuie să te mulțumești cu puțin. Dacă ai probleme financiare, la www.raha247.fi vei găsi banii necesari pentru a trece peste. Totuși, salariul îți stimulează încrederea în sine dar și dorința de muncă. Prin urmare, dacă știi că meriți bani în plus, trebuie doar să îi ceri.