Breaking news

Ce sunt jocurile “jackpot”?

După cum bine știi, un câștig semnificativ în cadrul jocurilor de noroc se mai numește și jackpot. Totuși, acest termen mai este folosit și pentru a descrie potul cel mare – anume cel mai mare câștig pe care îl poți realiza și care este, de obicei, mult mai mare decât un câștig oarecare.

De exemplu, cel mai comun exemplu de jackpot este jackpotul progresiv practicat la nivelul anumitelor sloturi. Cu cât jucătorii joacă mai mult, cu atât crește acel jackpot, uneori atingând valori de sute de mii de euro, după caz.

Care este esența genului de jocuri jackpot?

Evident, nu toate jocurile de noroc disponibile într-un cazino online prezintă un jackpot. Acest concept este deseori întâlnit la jocuri precum păcănele, bingo, loterie și chiar poker, după caz. În general, jackpot-ul se aplică la jocurile cu pariuri individuale, esența acestuia fiind strâns legată de faptul că un jucător realizează un pariu.

Mai exact, o parte mică din fiecare pariu realizat de fiecare jucător al unui cazino online se acumuleaza în acel Jackpot la pacanele sau bingo – până acesta atinge o anumită valoarea sau până când un jucător câștigă jackpotul.

În cazul unui joc precum poker, jucătorii au opțiunea de a paria suplimentar (cu o sumă mică), pentru a contribui la jackpotul aferent jocului – în poker, jackpotul poate fi de regulă câștigat prin jucarea unei mâini specifice, predeterminate.

De ce sunt jocurile jackpot atât de populare?

Acest tip de jocuri este atât de popular deoarece riscul implicat în obținerea jackpotului nu este unul mare. De fapt, nici nu trebuie să joci doar pentru a câștiga jackpotul, acesta din urmă fiind pur și simplu o întâmplare fericită.

Trebuie doar să te distrezi – poți pune mâna pe un jackpot considerabil chiar și dacă pariezi 1 RON pe rotirea de slot, de exemplu. Astfel, pentru unii jucători, riscul implicat este unul aproape neglijabil.

Apoi, evident, jackpoturile sunt atât de populare deoarece sunt puse la dispoziție de practic fiecare cazino online. Indiferent de operator, vei găsi cu siguranță și o pagină de jocuri jackpot gata să îți ofere distracție la maximum.

Ce tipuri de jackpoturi există?

După cum a fost menționat, există două tipuri de jackpoturi – progresive și fixe. Acestea sunt caracterizate de următoarele:

  • Jackpoturile fixe sunt găsite de obicei la sloturi (online sau fizice) și prezintă un câștig potențial fix. Caracteristica principală a acestora este că sunt oferite/disponibile în cadrul jocului jucat de jucător – mai exact, acesta are oportunitatea de a câștiga jackpotul respectiv, neavând grija altor concurenți.
  • Jackpoturile progresive, pe de cealaltă parte, sunt bazate pe conceptul de rețea de sloturi. Mai exact, o selecție de jocuri sunt conectate între ele, acumulând fiecare pariu realizat de fiecare jucător în parte, oferind astfel oricărui jucător care joacă un joc din selecția respectivă oportunitatea de a câștiga potul cel mare.

Ce-i drept, jackpoturile fixe sunt cel mai des întâlnite în cazinourile fizice. Un singur slot acumulează pariurile realizate de jucători – trebuie să joci la slotul respectiv pentru a avea o șansă de câștig.

Cum alegi un slot în vederea câștigării jackpotului?

Dacă vrei să îți oferi o șansă reală la câștigarea unui jackpot la un slot online sau loterie (sau la oricare alt joc de noroc), atunci trebuie să alegi un joc cu un RTP mare – de preferat cele cu o rată de peste 95%.

Evident, poate fi destul de greu să găsești jocuri cu asemenea RTP, în special din moment ce sloturile sunt caracterizate de pariuri mici și câștiguri mari. Totuși, indicat ar fi să nu joci un joc cu un RTP de sub 90%, mai ales atunci când vrei să ai o șansă reală la jackpot.

Acum că știi toate cele necesare despre genul de jocuri jackpot, este timpul să-ți încerci norocul, dar mai ales să te distrezi – aceasta este cu adevărat, esența jocurilor de noroc!

>