Breaking news

Ce stii despre cat rezista un implant dentar pus la o clinica stomatologica buna?

loading...

Ce stii despre cat rezista un implant dentar pus la o clinica stomatologica buna?

Fara implanturi dentare multi dintre noi ar intampina dificultati, mai ales pentru consumarea alimentelor cu o anumita textura. In ziua de astazi, cabinetele stomatologice ofera cele mai bune implanturi dentare, la preturi acceptabile pentru toata lumea.
Ce sunt defapt implanturile dentare?
Implanturile dentare sunt „radacini” de metal numite adesea „corpuri” care sunt plasate chirurgical in maxilar, sub linia gingiilor. Odata pozitionat implantul, dentistul poate fixa coroane pentru a inlocui dintii lipsa.
Ce rol joaca implanturile? Implanturile sunt integrate in mandibula, unde vor oferi un sprijin stabil danturii protetice. Dispozitivele nu se vor mai misca atunci cand mesteci sau vorbesti, ceea ce reprezinta un avantaj urias. Exista, de asemenea, posibilitatea de a face punti intre mai multe implanturi ca si cum ar fi dinti naturali. Podurile si coroanele de pe implanturi sau dispozitivele amovibile atasate la implanturi ofera un aspect natural combinat cu un anumit confort datorita stabilitatii lor.
Pentru unii oameni, aparatele dentare nu sunt confortabile sau chiar posibile, din cauza unor zone dureroase, creste dentare necorespunzatoare sau a unui reflex gag. Pe de alta parte, aparatele trebuie sa se sprijine pe dintii aflati de o parte si de alta a dintelui pentru a fi inlocuiti. Acesti dinti trebuie pregatiti, printr-o procedura speciala, pentru a servi drept stalp pentru pod. Implanturile moderne evita sa fie atinsi dintii vecini, care altfel ar fi lezati.
Pentru a plasa implanturi, gingiile trebuie sa fie sanatoase si trebuie sa existe suficient os pentru a le oferi spatiul necesar. De asemenea, ar trebui sa stiti ca va fi necesar sa mentineti intreaga cavitate bucala intr-o stare buna de sanatate. Igiena orala minutioasa si vizitele periodice la dentist sunt imperative pentru succesul pe termen lung al implanturilor.
Implanturile sunt de obicei mai scumpe decat alte metode de inlocuire a dintilor, iar implanturile au fost intr-o evolutie constanta in ultimii ani.
Implanturi osteointegrate – sunt introduse chirurgical direct in osul maxilei sau mandibulei, sub gingie. Dupa ce metalul implantului s-a integrat in osul din jur (dupa cateva luni), este necesar sa conectati implantul, care este integrat in gingie, la dintele protetic care va fi fixat pe el. Amplasarea mai multor implanturi face posibila folosirea aparatelor dentare sau stabilizarea protezelor detasabile.
Cat rezista un implant dentar? – Implanturile au o durata de viata de aproximativ 10 pana la 20 de ani si chiar mai mult, in functie de locatia implantului si de respectul pacientului pentru igiena si controlul oral al acestuia.
Unul dintre primele mari avantaje ale unui implant dentar este acela ca poate recrea aspectul unei radacini dinti naturale intr-un mod foarte similar. In acest fel, dintele artificial poate avea o ancorare solida independent, fara a depinde de dintii adiacenti.
In zilele noastre, progresele in stomatologie permit o rata de succes foarte mare pentru implanturi. In plus, chiar daca nu putem prezice cu exactitate durata unui implant, este foarte posibil sa ramana pe viata, cu conditia sa mentineti implantul intr-o stare cat mai buna.
In urma pierderii unuia sau a mai multor dinti, poate aparea disconfort masticatoriu datorita scaderii masei dentare. Intr-adevar, reducerea numarului de dinti poate ingreuna mestecarea, adica taierea sau macinarea anumitor alimente poate deveni mai complexa. Implanturile dentare sunt utilizate pentru a gasi dintii lipsa si astfel creste calitatea mestecarii. Pentru unii oameni, mestecatul poate fi dificil din cauza unei proteze instabile. Implanturile pot remedia aceasta situatie.
Adesea, atunci cand un dinte este pierdut, osul maxilarului tinde sa se resoarba, ceea ce poate duce la prabusirea dintilor vecini, dar datorita implantului, osul este stimulat si se evita deteriorarea . Acest lucru iti va mentine maxilarul si dintii sanatosi.
Dentaline-clinic.ro ofera servicii stomatologice impecabile, folosind cele mai noi aparate din punct de vedere tehnologic, iar experienta doctorilor stomatologi este pe masura pentru a rezolva orice problema de tip dentar.
Cabinetul ofera servicii precum:
-Implant dentar;
-Estetica dentara;
-Tratament de canal reticular;
-Terapia cariilor;
-Aparat dentar;
-Chirurgie orala;
-Profilaxie;
-Parodontologie;
-Stomatologie pentru copii.
Implanturile dentare au revolutionat lumea stomatologiei! Ele reprezinta o optiune de alegere pentru a inlocui dintii lipsa, deoarece practic imita dintii naturali.
Un implant dentar este un surub de titan mic, care este introdus in osul maxilarului pacientului. Surubul actioneaza apoi ca o radacina artificiala pentru un viitor dinte de inlocuire, care va lua forma unei coroane dentare. Este important sa stiti ca implanturile dentare pot servi si ca suport pentru o proteza dentara.
Implanturile dentare sunt cea mai buna optiune pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Deoarece un implant dentar se incadreaza in maxilarul pacientului, ofera dintelui inlocuitor o stabilitate excelenta. Poti manca orice doresti, deoarece dintii de inlocuire sunt bine ancorati in mandibula. Atunci cand pacientul urmeaza sfaturile medicului stomatolog cu privire la intretinerea implantului, acesta poate ramane in loc multi ani.
Ce alte avantaje ofera aceste implanturi dentare?
-Elimini durerea potentiala legata de purtarea unei proteze;
-Elimini disconfortul asociat cu purtarea unei proteze dentare si, astfel, iti imbunatatesti respectul de sine si increderea;
-Implanturile dentare stabilizeaza protezele, deci nu iti face griji ca iti vei pierde proteza in timp ce vorbesti sau mananci;
Datorita implanturilor dentare, nu vei mai avea nevoie sa eviti alimentele care iti plac. Implanturile dentare iti vor permite sa ai o proteza mai mica si mai confortabila.
Impanturile dentare sunt intr-adevar de ajutor multor persoane, care dintr-un motiv sau altul nu pot sa poarte proteza sau aparat dentar. Implanturile moderne au garantia de a rezista o viata intreaga, atat timp cat sunt ingrijite cu cea mai mare grija! Zambiti iar cu un implant dentar!

loading...