Breaking news

Ce sterilizator de ustensile manichiura alegem?

Din ce in ce mai multe doamne si domnisoare, ba chiar si barbati, profita de serviciile unui salon de frumusete, in special de coafor si manichiura. Ingrijirea mainilor si a unghiilor este o carticica de vizita pentru orice doamna, de aceea se apeleaza la serviciile unui profesionist, sau daca nu iti permite timpul si bugetul, cu siguranta ca o faci acasa.

O data cu vizita la manichiurist, bineinteles ca iti arunci atentia asupra instrumentelor, cat sunt de curate si daca acestea sunt sterilizate. De aceea in orice salon exista cel putin un sterilizator ustensile manichiura.

Un sterilizator ustensile manichiura poate fi diferit. Poti sa gasesti unul cu quartz sau cu raze UV, dar poti sa gasesti si un pupinel sau un sterilizator ustensile manichiura cu ultrasunet. Cel cu ultrasunet este foarte usor de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa speli ustensilele de lucru cu solutia dezinfectanta, dupa care le introduci in aparat. Cand vor fi gata sterilizate, aparatul va emite un sunet care iti va da de stire ca le poti scoate din el. deci este foarte simplu.

Daca ai vazut vreo data un sterilizator ustensile manichiura cu lumina albastra si care are un sertar din plastic, sa stii ca acela este aparatul cu UV. Fii sigur ca el distruge 99% din bacteriile si virusurile care le pot lua instrumentele. Acest sterilizator ustensile manichiura il poti folosi si pentru instrumentele cu plastic, de exemplu pentru pile. Recomandabil, insa, este sa schimbi pilele la fiecare client, pentru ca acestea nu pot fi curatate si dezinfectate suta la suta. Daca te gandesti la pret, acestea sunt printre cele mai ieftine de pe piata, deci sunt accesibile pentru fiecare.

Un sterilizator ustensile manichiura cu quartz este foarte eficient si rapid la dezinfectare. Bilele din quartz se incalzesc la 200 de grade si este necesar doar sa introduci instrumentele in el. in decurs de 20-25 de secunde ustensilele vor fi dezinfectate. Trebuie sa tii cont de faptul ca acest tip de sterilizator accepta doar instrumentele metalice, cele cu plastic nu vor fi compatibile. Acest tip de sterilizare este cel mai eficient si profesionist.

Pentru o dezinfectare si sterilizare sigura si eficienta, va sugerez sa lasati instrumentele in solutia dezinfectanta care nu deterioreaza metalul si nu-l face sa rugineasca, dupa care le puteti introduce intr-un sterilizator ustensile manichiura pentru etapa finala si sigura. Este o procedura veche si care este ceruta de catre Organele de Control in domeniul Sanatatii, in ceea ce priveste dezinfectia, mai ales in saloanele unde se lucreaza cu instrumente metalice pe corp.

>