Breaking news

Ce semnifică trandafirul roșu?

Atunci când te gândești la trandafirul roșu, îți vin în minte simboluri ale frumuseții și eleganței. Nu greșești, pentru că vorbim despre una dintre cele mai populare flori din lume, ce face parte din orice aranjament floral.

Totuși, ce semnifică trandafirul roșu și când îl poți dărui, astfel încât să-i demonstrezi unei persoane sentimentele tale? Află, din rândurile de mai jos, informații utile despre trandafirii roșii, de o frumusețe aparte!

Istoricul trandafirilor roșii

Trandafirii roșii nu se bucură de popularitate doar în prezent, ci sunt asociați de mii de ani cu iubirea, feminitatea și pasiunea. Mărturiile despre trandafiri au apărut încă din mitologia greacă, fiind legați de Venus și Afrodita, zeițel ale iubirii. In Antichitate, trandafirii roșii erau considerate cele mai frumoase flori, dar și cele mai cultivate. 

Trandafirii roșii au fost populari și în timpul epocii victoriene, atunci când erau utilizați în spectacole pentru a reprezenta iubirea față de partener. De-a lungul vremii, trandafirul roșu a fost dăruit ca simbol al afecțiunii și pasiunii, nefiind detronat de nicio altă floare. 

Legenda trandafirilor roșii

Există numeroase legende care vorbesc despre apariția trandafirului roșu. Se spune că această floare ar fi apărut chiar din lacrimile zeiței frumuseții și iubirii, Afrodita.

Iubitul acesteia, Adonis, ar fi fost rănit de un mistreț. Atunci când Afrodita l-a văzut, a plâns de durere, iar din lacrimile sale și din sângele iubitului a luat naștere trandafirul roșu. Este, așadar, o floare apărută din dragoste.

În plus, trandafirul roșu apare și în legendele Egiptului Antic. Regina Cleopatra adora aceste flori și folosea petalele trandafirilor pe post de covor.

Semnificația trandafirilor roșii oferiți cadou

Probabil te-ai întrebat măcar o dată ce înseamnă dacă oferi sau primești în dar celebrii trandafiri roșii. Trebuie să știi că trandafirul roșu semnifică iubire și afecțiune, având un înțeles universal. 

Poți să oferi trandafiri cu ocazia multor evenimente, fiind un cadou care nu dă greș niciodată. În acest mod, marchezi o ocazie specială din viața cuiva, așa că nu ezita să cumperi aceste flori roșii pentru zile onomastice, zile de naștere, 1 Martie, 8 Martie, aniversări de căsătorie sau diferite reuniuni.

Poate că dorești să faci cadou trandafiri criogenați, pentru a surprinde o persoană dragă. Acest cadou unic și extrem de special este definiția perfectă a eternității și a tandreții. Mai mult, spre deosebire de trandafirii clasici, cei criogenați pot fi păstrați ani la rând, ca decorațiune. 

Află prețul unui trandafir criogenat și arată-le celor din jur cât de importanți sunt pentru tine, cu ajutorul unui dar simbolic, ce nu se demodează niciodată. De regulă, trandafirii criogenați au o durată foarte lungă de viață, care ajunge până la 25 de ani.

Trandafirii, ca simbol al dragostei și emoției

Trandafirul roșu este, fără îndoială, un simbol clar al emoției, al dăruirii și al iubirii. Este folosit des în conceperea buchetelor delicate, pe care le poți dărui oricând persoanelor pentru care ai sentimente puternice.

Buchetele de trandafiri roșii sau o singură floare semnifică un dar perfect pentru iubită sau soție, care va fi cucerită pe loc!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kcKiBcDTJt4

>