Breaking news

Ce să nu faci când ai datorii

A avea nevoie de mai multi bani decat produc reprezinta una dintre cele mai mari probleme pentru oameni in ziua de astazi. Multi ajung sa acumuleze datorii, ceea ce aduce stres, frustrari si o permanenta stare de neliniste.

De aceea este important ca fiecare om sa-si cunoasca foarte bine veniturile si cheltuielile, pentru a evita incapacitatea de plata. In aceasta idee, expertii KRUK pun mare accent si pe “asa nu!” in discutiile cu clientii, atunci cand le ofera sfaturi cu privire la modul in care isi pot gestiona datoriile si a reintra in circuitul normal financiar.

Despre aceasta companie se spun multe. Desi cea mai mare parte dintre clienti apreciaza modul in care KRUK ii ajuta sa isi gestioneze datoriile, exista si cateva voci care vehiculeaza adevarate mituri.

Cei de la ghimpele.ro spun ca unul dintre cele mai frecvente este acela prin care se sustine ca este o institutie bancara.  Legal, sunt entitati diferite, cu expertiza diferita. KRUK ofera solutii pentru plata datoriilor pe care clientii le-au facut la banci, telefonie mobila, internet, electricitate, asigurari sau altele. Eforturile KRUK sunt semnificative, atat uman cat si financiar, avand in vedere ca compania reuseste sa fie performanta intr-o piata a creditelor neperformante. Acesta este motivul pentru care majoritatea partenerilor din piata aleg KRUK pentru serviciile de management a datoriilor. KRUK lucreaza in interesul clientilor, stabilind impreuna cu acestia metode personalizate de plata a ratelor, in functie de veniturile si de resursele de care dispun.

Colectarea datoriilor se face, astfel, printr-un efort comun, intre reprezentantii companiei si clienti, acestia din urma gasind un sprijin real pentru depasirea situatiei in care se afla, prin stabilirea unor rate flexibile.

KRUK ofera ajutor pentru plata datoriilor, inclusiv prin sfaturi utile care pot fi trecute in categoria cu “asa nu”!

Nu lasa datoriile sa se adune. Noteaza totul!

Este foarte important ca datoriile sa fie notate pe o hartie sau intr-un fisier in calculator/telefon, pentru ca persoana in cauza sa stie exact cui si cat are de achitat. In caz contrar, unele datorii pot fi omise, mai ales daca sunt mai multe. Indiferent ca este vorba de datorii la banca, taxe, impozite, bani de returnat prietenilor sau rudelor, metoda de a nota intr-un tabel fiecare categorie si de a face totalul sumelor de dat reprezinta un mod foarte eficient de a gestiona cheltuielile.

Expertii financiari sunt de parere ca fiecare om ar trebui sa directioneze 50% din salariu pe cheltuielile esentiale (chirie, facturi, intretinere), 30% pentru nevoile zilnice (mancare, ingrijire, curatenie) si sa pastreze 20% pentru economii sau pentru plata datoriilor.

Nu continua cu aceleasi obiceiuri care au dus la datorii. Schimba-ti atitudinea financiara

Dupa stabilirea sumei de datorat, este mai simplu sa se observe unde este cazul sa fie aduse schimbari. Daca persoana continua cu aceleasi obiceiuri care au dus la acumularea datoriilor, nu face altceva decat sa-si a sporeasca riscurile financiare. In schimb, daca ia atitudine, descopera care sunt cheltuielile neimportante, le elimina si face doar acele achizitii necesare, va fi mai pregatita pentru provocarile financiare din viitor.

Nu cheltui mai mult decat castigi. Abordeaza cu realism!

O perioada plina de incercari, cum este cea a datoriilor, poate fi depasita doar prin stabilirea prioritatilor financiare. Daca o persoana cheltuie mai mult decat castiga, este cazul sa ia atitudine si sa faca tot posibilul pentru a inregistra venituri mai mari. Acest lucru poate insemna o renegociere a salariului sau chiar un job suplimentar, part-time sau cu program pe timp de noapte. Aceasta poate fi o solutie temporara, pana la rezolvarea acestor probleme.

Nu te lasa doborat! Cauta solutii!

Daca o persoana se declara depasita de datorii si nu face nimic pentru a iesi din ele, lucrurile se agraveaza. Mentinerea sperantei si gasirea de solutii sunt cai sigure de a iesi din impas.

>