Breaking news

Ce rol are o lumanare botez in ziua de crestinare al micutului tau

Lumanarea este un simbol al luminii, o materializare a adevarului si a sfinteniei, ce duce cu gandul chiar la Iisus Hristos – Lumina Lumii.

Gama de lumanari botez Iasi de pe site-ul divaflor.ro este vasta si ofera clientilor posibilitatea de a alege un produs foarte avantajos!

Lumanarea reprezinta lumina si puritate

Familia isi doreste ca bebelusul sa creasca in lumina si sa fie calauzit de lumina si intelepciunea lui Dumnezeu. Totodata, lumanarea este si simbolul vietii vesnice pe care fiecare om si-o doreste dupa moarte.

Atunci cand boteaza, se cununa, sau pur si simplu se roaga, crestinul ortodox aprinde lumanari. Acesta este si motivul pentru care pruncul crestinat trebuie sa-si inceapa cresterea cu lumina, prin lumina si in lumina, iar lumanarea simbolizeaza aceasta calauzire.

De fiecare data cand cineva comanda o lumanare botez Iasi nu primeste doar o lumare, ci o adevarata binecuvantare!

Cine aduce lumanarea de botez

In traditia crestina ortodoxa, lumanarea pentru botez va fi cumparata de catre nasii copilului. Va fi dusa la biserica de catre ei si preotul sau diaconul o va aprinde inainte de inceperea slujbei. Unul dintre nasi va tine lumanarea in mana pe tot parcursul slujbei.

Cea mai des intalnita lumanare botez este cea alba, ea simbolizand puritatea. Totusi, pentru botez pot fi la fel de potrivite lumanarile colorate asortate trusoului si tinutei bebelusului sau lumanarile din ceara naturala de albine. Lumanarile de botez dau frau liber creativitatii in ceea ce priveste decorul lor. De la flori naturale, la flori de hartie sau flori uscate, materiale precum tulle si organza, panglici, gheme, jucarii si multe alte elemente pot fi folosite pentru a decora lumanarile de botez.

Obiceiurile legate de lumanarea de botez sunt diverse si specifice fiecarei zone a tarii. In anumite zone, lumanarea ramane la preotul care a oficializat slujba. In unele cazuri lumanarea este taiata, iar jumatate din ea este data parintilor. Ei aprind lumanarea de botez atunci cand se roaga pentru copil sau o folosesc strict ca o decoratiune, o amintire a unui moment special.

Alege lumanari de botez de la floraria Divaflor si cea mai importanta zi din viata copilului tau se va umple de lumina.