Breaking news

Ce presupune tehnica de curbare sticla si de ce este aceasta eficienta pentru decoratiuni si amenajari interioare?

loading...

Tehnica a avansat foarte mult in ultimii ani. Acum, curbarea sticlei este posibila prin deformare plastica sub efectul temperaturii inalte, iar intregul proces, care include atat incalzirea, cat si racirea ei, se realizeaza dupa anumite grafice prestabilite. Tehnica de curbare sticla este eficienta si totodata moderna, conferind un aspect extrem de placut si de „futurist” constructiilor, atat la nivel exterior, cat si in interior.

 

 

Curbarea sticlei – tipuri, caracteristici, avantaje

Specialistii care lucreaza in acest domeniu au misiunea de a seta atent curbele de incalzire si de racire a sticlei, astfel incat sa obtina curbura proiectata si sa mentina caracteristicile sticlei la parametri initiali, aceste caracteristici incluzand duritatea, deformarea imaginii, dar si transparenta.

 

Mai mult decat atat, productia sticlei curbate depinde de mai multi factori care relationeaza intre ei si includ: tipul si calitatea sticlei, dimensiune, unghi de curbare, tipul de curbare, raza de curbare, grosimea sticlei, precum si materialul matritei.

 

Mai multe tipuri de sticla – sticla clara, sticla ornamentala, sticla colorata in masa, sticla reflexiva, sticla Low-E – pot fi supuse curbarii. Tehnica curbarii include doua moduri, si anume gravitational si fortat, iar pentru a obtine razele necesare se realizeaza matrite specifice pentru fiecare proiect.

 

Curbarea sticlei se poate face in functie de matrita si de necesitatile clientului, astfel ca aceasta curbare poate fi conica, sferica, parabolica, artistica sau cilindrica, iar in continuarea cilindrului vor fi parti drepte.

 

 

Aplicatiile pentru sticla curbata

In materie de design modern, creatorii cauta materiale noi si forme atipice, ceea ce inseamna ca sticla isi gaseste aplicatii in mai multe domenii. Asadar, sticla curbata este ideala pentru aplicatii arhitecturale exterioare, cu sticla termoizolanta curba, dar si in crearea obiectelor de mobilier si a sub-ansamblelor de mobilier, a usilor de sticla, precum si a altor elemente componente ale mobilierului.

 

Sticla curbata este folosita si in industria publicitara, pentru a crea diferite elemente decorative, pentru a crea elemente componente pentru vitrine frigorifice si frigidere. Nu este de neglijat nici o alta aplicatie pentru sticla curbata, si anume sistemele de cabine de dus si usi din sticla, partitionarile pentru spatiile de birouri, precum si pentru usi automate, luminatoare, copertine, vitrine de magazine, pereti de tip cortina si sticla pentru ferestre, dar si pentru usi rotative sau automate.

 

Pentru a calcula proiectarea si executarea unei matrite pentru curbare cilindrica, se iau in calcul tipul si grosimea sticlei, raza de curbura, lungimea coardei si inaltimea arcului de cerc. Ceea ce inseamna ca sticla curbata isi gaseste din ce in ce mai mult intrebuintarea intr-o societate moderna actuala, bazata pe solutii estetice moderne, pe utilizarea sticlei in diferite domenii si in diferite aplicatii, de la cele personale pana la cele profesionale.

 

Compania Glass Expert ii indruma pe toti cei care au nevoie de aplicatii din sticla curbata sa ia in calcul acest mod foarte modern si eficient pentru a-si decora caminele, birourile, dar si pentru a-l folosi in scopul crearii unei impresii de luminozitate si spatialitate.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>