Breaking news

Ce pasi sa urmezi cand vrei sa-ti tunzi singur cainele acasa?

Relaxing bath foam to a Golden Retriever dog

Atunci cand te bucuri de compania unui prieten necuvantator, cu siguranta te ingrijesti cu toata responsabilitatea de starea lui de bine, de sanatatea lui si iti este foarte drag sa il stii fericit si sa il ai alaturi cat mai multi ani posibil. Iar un aspect de care este important sa te preocupi alaturi de oferirea unei hrane sanatoase, potrivite lui, este si igiena cainelui tau.

Si la capitolul igiena, un rol important este tunderea blanitei lui. Evident, poti apela la un cabinet de frizerie canina, unde personalul calificat ii va oferi un look exemplar sau, daca nu esti extrem de pretentios  cu privire la frizura catelului si iti doresti doar o tunsoare strict igienica, atunci poti incerca sa o realizezi acasa in regie proprie. Aceasta activitate este necesara in special in timpul verii, pentru a-i putea oferi prietenului tau patruped racoare si confort atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate.

In aceasta situatie, este recomandat sa-ti achizitionezi o masina de tuns speciala pentru catei si nu sa faci experimente utilizand ustensile pentru uz uman, deoarece textura firului de par canin este diferita.

De asemenea, este important sa te asiguram ca inainte de a trece efectiv la tunderea catelului, blana acestuia este curata, bine pieptanata, fara calti, situatii in care am putea sa-i producem disconfort cu masina de tuns blocata in blana incalcita si nepregatita cum trebuie.

Asigurati-va ca aveti un spatiu potrivit tunsului, cu loc suficient de manevra in jurul „clientului”, pentru a nu fi nevoiti sa-i cream mai mult disconfort mutandu-l de mai multe ori in functie de zona care trebuie tunsa.

O atentie sporita trebuie manifestata atunci cand manevram masina de tuns, directia de utilizare a acesteia fiind in sensul cresterii firului de par, potrivindu-ne de la inceput distantierul in functie de ce tip de tunsoare alegem, foarte scurta sau medie. Grija mare atunci cand vom actiona in zona capului, mai ales atunci cand vom manevra foarfeca, pentru ca trebuie sa tinem cont de miscarile bruste pe care le poate face catelul si sa nu riscam sa il ranim in special in zona ochilor sau a urechilor.

La final, nu trebuie sa uitam ca, cu ajutorul foarfecei, sa scurtam smocurile de blanita din labe, dintre degete, pentru ca tunsoarea sa fie cu adevarat definitivata cu succes.

>