Breaking news

Ce particularitati au cele mai eficiente conuri rutiere

Obiectele prin care sunt semnalizate pericolele de pe strazi sau trotuare sunt foarte importante pentru companiile care desfasoara lucrari. Imbunatatirea infrastructurii stradale este o necesitate care se manifesta in mod constant, in orice societate. Insa fiecare interventie trebuie sa fie facuta prin protejarea sigurantei participantilor la trafic. 

Fie ca este vorba despre conducatori auto, biciclisti, motociclisti sau pietoni, persoanele care folosesc drumurile publice si trotuarele trebuie sa fie atentionate cu privire la existenta locurilor in care se efectueaza lucrari. In acest sens, foarte multe firme specializate in domeniu apeleaza la conuri rutiere.

Acestea sunt structuri prin care se delimiteaza zonele de lucru si se atrage atentia asupra lor, pentru a putea fi evitate. Este important sa se utilizeze conuri de calitate, care sa bifeze niste criterii de vizibilitate si nu numai, in asa fel incat eficienta lor sa fie ridicata. Iata ce variante este recomandat sa utilizezi in cadrul proiectelor tale!

Caracteristicile celor mai bune conuri rutiere

Conurile rutiere sunt obiecte folosite pentru semnalizarea spatiilor de pe strazi si trotuare, la nivelul carora se desfasoara lucrari. Acestea au rolul de a proteja atat participantii la trafic, cat si personalul care efectueaza lucrarile. Concret, atunci cand observa prezenta conurilor semnalizatoare, participantii la trafic vor sti ca trebuie sa evite zonele marcate.

Pentru ca aceste obiecte de semnalizare rutiera sa isi indeplineasca rolul in mod eficient, este important ca ele sa dispuna de cateva particularitati specifice. Daca te ocupi de organizarea lucrarilor la nivelul carosabilului sau trotuarelor, iata care sunt criteriile in functie de care trebuie sa alegi conurile rutiere:

  • vizibilitatea conurilor – de departe, vizibilitatea este cel mai important criteriu pe care trebuie sa il iei in calcul. Este important sa optezi pentru semnalizatoare care sa poata fi observate de la distante suficient de mari pentru ca zona sa fie evitata din timp si sa nu existe riscul producerii unor evenimente nefericite.
conuri semnalizare

Conurile de calitate sunt produse din material plastic rezistent si au culoare portocalie. Aceasta este completata perfect de benzile de folie reflectorizanta alba, aplicate in mod circular pe suprafata conurilor.

  • stabilitate – pentru a-si putea indeplini rolul in mod eficient, este necesar ca semnalizatoarele din aceasta categorie sa fie foarte stabile. Daca nu rezista la contactul cu vantul sau alti curenti de aer, conurile pot cadea si pot deveni inutile. Conurile de calitate au o baza care permite fixarea lor eficienta la nivelul asfaltului.
  • flexibilitate – conurile au rolul de a evita accidentele, fara a se transforma chiar ele in pericole pentru cei din jur. Este important sa alegi conuri rutiere produse din materiale plastice calitative, care sa nu fie rigide si dure. Acest lucru va garanta evitarea daunelor, in caz de contact.
  • ergonomie – nu in ultimul rand, conurile pe care le folosesti trebuie sa aiba caracteristici care sa le faca usor de combinat si de transportat. Trebuie sa alegi conuri care sa poata fi suprapuse si conectate cu altele, prin lanturi speciale. Astfel, iti va fi mereu usor sa le montezi in diferite zone de lucru.

La Vesta gasesti conuri rutiere vizibile, stabile si usor de transportat. Acestea garanteaza siguranta participantilor la trafic si a personalului de lucru. Alege solutii de calitate si evita riscurile in cel mai eficient mod!

>