Breaking news

Ce mizerie | Elena Udrea, dusă în arestul Poliției, FĂRĂ CĂTUȘE LA MÂINI!!!

loading...

Bătaie de joc la adresa românilor din partea DNA și a Poliției Române. Elena Udrea a ajuns la arestul Poliției Capitalei, și când s-a dat jos din mașina DNA, NU AVEA CĂTUȘE LA MÂINI!! Lucru ilegal și inadmisibil.
elena udrea nu are catuse la maini la politieLegea spune clar, persoanele reținute sunt încătușate și duse cu cătușe la mâini până în arestul poliției. Numai că Elena Udrea a avut parte de tratament preferențial. Protejata lui Băsescu a purtat cătușele doar cât a ieșit din sediul DNA și s-a urcat în mașina care o ducea în arestul Poliției Capitalei.

Când a ajuns aici, Elena Udrea s-a dat singură jos din mașină și culmea: FĂRĂ CĂTUȘE LA MÂNINI!!!! Protejata lui Băsescu a ieșit din mașină fără niciun fel de probleme ca și cum venea de la Mall.

Este fără precedent acest lucru și profund ilegal și discriminatorul față de alți inculpați reținuți și duși cu cătușe la mâini.

Vinovat de acest lucru este cel ofițerul de poliție judiciară care se afla în mașină alături de Elena Udrea și care i-a scos cătușele înainte ca aceasta să fie încarcerată.

În momentul în care a ieșit din sediul DNA, flancată de o armată de jandarmi, Udrea a spus jurnaliștilor: ”Poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe adevărului”.

Legea penală spune clar că persoana reținută este încătușată și predată cu cătușe la mâini, polițistului din arestul poliției.

Încătuşarea este o măsură poliţienească de prevedere şi siguranţă care constă în aplicarea cătuşelor pe încheietura mâinilor unei persoane, în scopul limitării mobilităţii fizice a acesteia.

Încătuşarea se efectuează obligatoriu asupra următoarelor categorii de persoane:

  • dezertori, evadaţi şi recidivişti periculoşi;
  • urmăriţi, reţinuţi, condamnaţi şi arestaţi preventiv, pe timpul transferării sau al escortării;
  • autorii unor infracţiuni contra vieţii persoanei (tâlhărie, ultraj, viol în grup) ori ai altor infracţiuni grave;
  • care se manifestă agresiv, sunt violente ori se opun măsurilor poliţieneşti, iar rezistenţa lor nu poate fi înfrântă în alt mod;
  • care, datorită stării psihice în care se află, prezintă pericol pentru viaţa şi integritatea lor corporală, a poliţist sau a altor persoane;
  • care urmează a fi conduse la sediul poliţiei în vederea luării măsurilor legale şi se manifestă agresiv;
  • care, în urma controlului corporal, al bagajelor sau al vehiculelor, au fost depistate ca având asupra lor bunuri deţinute fără îndeplinirea condiţiilor legale sau provenite din săvârşirea unei infracţiuni.

elena udrea catuse

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>