Breaking news

Ce inseamna si cat de eficiente sunt serviciile SEO?

SEO, Search Engine Optimization, este o tehnica de marketing online care isi propune stimularea traficului organic si imbunatatirea experientei utilizatorilor pe site, cu scopul de a influenta cresterea ratei de conversie.

servicii seo

Astfel, atat prin cresterea vizibilitatii in SERPs (paginile cu rezultate returnate de Google, cel mai mare si utilizat motor de cautare), ocupand pozitii fruntase in acest top, cat si prin conturarea brand awareness-ului, vei obtine mai multe incasari (n.r. prin tranzactiile digitale efectuate pe site-ul tau, fie el magazin online sau site de prezentare si achizitie a anumitor servicii, precum pachetele de vacanta).

Urmarind propulsarea site-urilor cat mai sus in lista de rezultate Google, care se face in functie de anumite cuvinte cheie si expresii de cautare specifice ofertei respective, un pachet de servicii SEO include activitati precum:

– optimizarea tehnica a site-ului;

– optimizarea on-page si off-page;

– crearea arhitecturii site-ului;

– research de cuvinte cheie;

– crearea de continut si backlink-uri;

– monitorizarea traficului etc.

Pentru eficienta maxima, deseori serviciile SEO sunt combinate cu alte activitati de promovare online, precum social media marketing sau campanii PPC.

Social media

Daca brandul tau nu este prezent pe Facebook, Instagram, Twitter si/sau pe alte retele de socializare, pierzi sansa de a construi relatii importante cu clientii tai! Campaniile de comunicare derulate pe retelele de socializare te ajuta la castigarea de brand awareness fara eforturi financiare, intrucat accesul la acestea este gratuit. Daca doresti, insa, implementarea unui strategii de promovare asidue a brandului, poti apela la campanii de tip PPC (Pay Per Click).

PPC prin Google Ads

In cazul in care te afli la inceput de drum cu business-ul tau, de pe urma campaniilor PPC realizate pentru motoarele de cautare, precum Google – prin serviciul Google Ads –, vei beneficia de un boost de trafic rapid (pe termen limitat), pentru a pasi cu dreptul in mediul online al afacerilor.

Eficienta serviciilor SEO in sine este dovedita pe termen lung, aceasta tehnica de marketing online fiind sustinuta recurent prin activitati de optimizare on-page (ce includ si detalii tehnice) si off-page (ce presupun crearea unei retele de backlink-uri care sa sustina site-ul ce beneficiaza de procesul de optimizare SEO in curs). Astfel, vorbind despre rezultate pe termen lung, putem spune ca aceasta tehnica este una dintre cele mai eficiente, cu sau fara ajutor suplimentar (Social Media, PPC sau alte instrumente). Acest lucru este dovedit si de topul de mai jos, conform specialistilor.

servicii SEO

Topul celor mai eficiente metode pentru promovarea online

  1. SEO (69.22% din traficul generat)
  2. Retelele de socializare (67.32%)
  3. Blogurile (64.48%)
  4. E-mail marketingul (41.47%)
  5. Campaniile PPC (34.28%)

In plus, s-a constatat faptul ca traficul SEO are o rata de conversie de 7 ori mai mare decat orice alta metoda de promovare inclusa intr-un plan de marketing afiliat (un nou trend in domeniu, care capata tot mai multa popularitate si, implicit, tot mai mult teren).

Pentru servicii SEO de calitate, poti apela la iAgency.ro, agentia de marketing online specializata in Search Engine Optimization numarul 1 in Romania, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu si cu rezultate notabile pentru un portofoliu variat de clienti.

>