Breaking news

Ce înseamnă protecţia muncii și când este necesară în cadrul unei firme?

Protecţia muncii asigură angajaţilor confort, siguranţă și sănătate atunci când îşi îndeplinesc atribuţiile la job. Protecţia muncii este necesară tuturor lucrătorilor, indiferent de meseria pe care o practică și de specificul activităţii desfăşurate la locul de muncă. Practic, toţi muncitorii care sunt expuşi unor riscuri profesionale trebuie să dispună de protecţia muncii și să respecte normele în acord cu legislaţia în vigoare.

Importanţa respectării normelor de protecţia muncii

Protecţia muncii sau securitatea și sănătatea în munca sunt concepte care fac referire la sistemul de măsuri luate pentru a controla riscurile de vătămare și de îmbolnăvire a lucrătorului, apărute ca urmare a activităţii profesionale.

Protecţia muncii, conform Legii 319/2006, este definită ca: „ansamblul de activităţi instituţionalizate având ca scop asigurarea celor mai bune condiţii în desfăşurarea procesului de muncă, apărarea vieţii, integrităţii fizice și psihice, sănătăţii lucrătorilor și a altor persoane participante la procesul de muncă”.

Citește și: Cum Stabilim Planul De Protecție Și Prevenire Împotriva Covid 19 În Cadrul Unei Firme

În ceea ce priveşte importanța pe care o are protecţia muncii în viaţa angajaţilor, aceasta include următoarele puncte:

  • menţinerea sănătăţii și capacităţii de muncă ale lucrătorilor;
  • atingerea unui nivel înalt de siguranţă la serviciu;
  • prevenirea accidentelor, îmbolnăvirilor profesionale și a altor tipuri de evenimente nedorite la locul de muncă;
  • prevenirea accidentelor soldate cu vătămarea fizică, psihică și emoţională a lucrătorilor.

Beneficiile respectării normelor de protecţie a muncii

În Codul Muncii, prin Legea 53/ 2003 se reglementează raporturile de muncă, dar există alte 15 acte normative în acest sens. Respectarea tuturor acestor acte normative aduce beneficii atât angajatorilor, cât și angajaților.

Concret, atunci când muncitorii respecta normele de protecţia muncii și îşi desfăşoară activitatea la job în condiţii de siguranţă, angajatorul va avea de câştigat, pentru că productivitatea business-ului creşte și imaginea companiei va fi îmbunătăţită. De asemenea, respectarea normelor de protecţia muncii va fi benefică pentru buget și angajatorul va avea de câştigat pe termen lung, pentru că în unitatea să se vor preveni accidentele de muncă și îmbolnăvirile lucrătorilor și nu vor fi necesare plăţi suplimentare cu spitalizarea angajaţilor.

Ce obligaţii are angajatorul în ceea ce priveşte protecţia muncii?

Angajatorul are următoarele obligaţii în ceea ce priveşte protecţia muncii:

  • să asigure lucrătorilor un mediu de lucru sigur;
  • să limiteze posibilitatea ca lucrătorii să fie vătămaţi fizic de către un utilaj sau de contactul cu unele substanţe;
  • să limiteze efectele negative ale temperaturilor extreme la locul de muncă asupra angajaţilor;
  • să asigure angajaţilor acces la lichide pentru hidratare;
  • să elimine stresul cu care se pot confrunta angajaţii la locul de muncă din teama de a nu se răni.

Importanța evaluării riscurilor la locul de muncă

Evaluarea riscurilor la locul de muncă este primul și cel mai important pas în implementarea măsurilor de protecția muncii. Această etapă este foarte importantă pentru că, bazându-se pe o evaluare potenţial incompletă, responsabilul desemnat de către angajator cu protecţia muncii poate întocmi un plan ineficient de prevenire și protecţia muncii. Astfel, normele de securitate și siguranţă în muncă nu le mai sunt garantate lucrătorilor.

Evaluarea riscurilor este o procedură care face diferenţa între înţelesurile cuvintelor risc și pericol în legislaţia muncii. Cuvântul pericol se referă la orice factor care ar putea îmbolnăvi sau vatăma lucrătorii, în timp ce risc desemnează posibilitatea apariţiei și gravitatea unei vătămări sau îmbolnăviri a lucrătorilor.

 

 

>