Breaking news

Ce influenta SEO poate avea un pachet de gazduire WordPress?

Indiferent ce fel de site detii, probabil stii deja faptul ca este necesar sa-ti optimizezi continutul pentru motoarele de cautare. Totusi, utilizarea cuvintelor cheie si obtinerea de link-uri relevante nu sunt singurele metode prin care poti face asta.

Gazduire WordPress

Performanta SEO este bazata pe mai multi factori, iar o parte importanta din acestia au legatura cu serviciul de hosting. Astfel, un pachet de gazduire WordPress te poate ajuta sa obtii o pozitie mai buna in ranking, daca site-ul tau este bazat pe acelasi CMS. Iata de ce se intampla acest lucru!

Viteza de incarcare este imbunatatita

WordPress nu necesita o versiune avansata de PHP sau MySQL, deci poate fi instalat si daca utilizezi un serviciu de gazduire partajata. Cu toate acestea, un server de tip shared nu este configurat special pentru nicio platforma, iar acest lucru poate duce in timp la o viteza de incarcare redusa.

Pe de alta parte, pachetele de gazduire WordPress sunt optimizate si dispun de mai multe resurse. Spre exemplu, un asemenea server poate folosi tehnologie LiteSpeed, care este de pana la 7 ori mai rapida decat Apache. De ce conteaza acest aspect? Simplu: daca iti doresti sa ajungi la prima pagina in cautari, este recomandat ca site-ul tau sa se incarce in maximum 3 secunde.

Un interval mai mare de timp va creste masiv rata de respingere, deoarece oamenii nu mai au suficienta rabdare sa astepte. Poti verifica timpul de raspuns prin intermediul unui instrument precum Google PageSpeed Insights. Tine cont de faptul ca viteza poate fi influentata si de locatie. In cazul in care te adresezi publicului international, ai nevoie de un hosting de acelasi tip. Dar daca publicul tau tinta se afla in Romania, cel mai bine ar fi sa alegi un furnizor care are serverele situate pe plan local.

Hostingul influenteaza nivelul de securitate

Un furnizor de calitate iti va oferi pachete de gazduire WordPress securizate. Site-ul tau va ramane monitorizat in permanenta, iar firewall-ul se va ocupa de toate amenintarile cauzate de atacurile cibernetice si cele de tip spam sau malware. Pe langa asta, poti beneficia de back-up automat, ceea ce elimina riscul de a pierde datele si de a afisa pagini nepotrivite in motoarele de cautare.

Desi securitatea nu este un factor SEO critic, Google a anuntat in repetate randuri ca incurajeaza protocolul HTTPS. Prin urmare, este indicat ca site-ul tau sa dispuna si de un certificat SSL. Acesta cripteaza conexiunea dintre browser si server, fiind in acelasi timp obligatoriu pentru protectia informatiilor despre parole sau date financiare. In plus, certificatul este necesar si pentru a castiga increderea vizitatorilor. In lipsa acestuia, se va afisa avertismentul “Conexiunea la acest site nu este sigura” si multe persoane nu vor dori sa mai continue navigarea.

De ce sa alegi un serviciu de gazduire WordPress?

Indiferent ca vrei sa construiesti un blog personal, un site de prezentare sau un magazin online, platforma WordPress te poate ajuta sa faci asta intr-un mod mai simplu. Totusi, fiecare CMS are anumite cerinte, iar nerespectarea acestora poate atrage penalitati din partea motoarelor de cautare.

In mod periodic, Google acceseaza site-urile si le scaneaza pentru a indexa paginile si informatiile noi. De aceea, este important sa alegi un pachet de gazduire WordPress care sa aiba un uptime de 99,99%.