Breaking news

Ce include un pachet de servicii funerare

Moartea este una dintre puținele certitudini din viața unui om și chiar dacă cu toții știm că la un moment dat trebuie să înfruntăm și astfel de momente neplăcute, mereu suntem luați pe nepregătite de aceste vești triste. Drept urmare, organizarea ceremoniei de înmormântare reprezintă o misiune deloc ușoară.

Din fericire, firmele de servicii funerare vin în ajutorul tuturor persoanelor care au nevoie de o mână de ajutor pentru organizarea ceremoniei de înmormântare. Cu toate acestea, nu toată lumea știe ce include un pachet de servicii funerare, iar acesta este subiectul pe care ne propunem să îl abordăm în acest articol.

Iată, așadar, ce include un pachet de servicii funerare:

Constatarea decesului

Organizarea unei ceremonii de înmormântare începe cu constatarea decesului. Iar acest lucru se face, de regulă, de către un doctor. Familia cât și autoritățile trebuie să știe de ce o persoană a decedat, iar de aceea se face constatarea decesului. Ei bine, firmele de pompe funebre colaborează cu persoane calificate și competente care pot declara oficial decesul.

Eliberarea certificatului de deces

Apoi, odată constatat decesul, va începe procedura de eliberare a certificatului de deces. Ei bine, pentru a putea obține acest certificat sunt necesare mai multe documente dar și mai multe drumuri de făcut la diferite instituții ale statului.

Toată această procedură de eliberare a certificatului de deces este copleșitoare pentru orice persoană îndurerată, iar de aceea acest serviciu este inclus în pachetele funerare. Astfel, familia îndurerată nu mai trebuie să-și bată capul cu toată această birocrație obositoare și stresantă, lăsând totul pe umerii personalului firmei de pompe funebre.

Sicriu

Sicriul reprezintă un element de o importanță deosebită în procesul de înmormântare, iar dată fiind toată această importanță, pachetele funerare includ de regulă și sicriul. Totuși, ai putea opta pentru un sicriu mai special, realizat din materiale mai calitative sau cu un aspect mai deosebit, cerință ce va fi respectată fără rețineri de către personalul agenției de pompe funebre.

Transport

În timpul ceremoniei de înmormântare, persoana decedată are nevoie de transport  de la domiciliu către biserică iar mai apoi către cimitir. Transportul funerar este inclus în pachete de servicii funerare la preturi avantajoase iar asta se dovedește a fi de mare ajutor, deoarece reprezintă un aspect deosebit de important în procesul de înmormântare.

Obținerea ajutorului de înmormântare

Este important de precizat faptul că există pachete funerare bazate strict pe ajutorul de înmormântare. De exemplu, FunerareAlexandru.ro oferă servicii funerare accesibile tuturor, doar în baza ajutorului de înmormântare oferit de statul român, iar diferența este restituită familiei atunci când se optează pentru un pachet mai ieftin decât ajutorul.

În aceste pachete de servicii funerare este inclus chiar și serviciul de obținere a ajutorului de înmormântare, iar astfel vei scăpa de încă o grijă în plus.

Acestea sunt așadar câteva dintre articolele și serviciile incluse adesea în pachetele funerare pe care le poți achiziționa de la o firmă de pompe funebre. Contactează FunerareAlexandru.ro pentru a beneficia de pachete funerare complete cu ajutorul cărora ceremonia de înmormântare va putea fi organizată fără lipsuri, respectând toate cerințele religioase și tradiționale.