Breaking news

Ce ii determina pe oameni sa aleaga interventia de rinoplastie?

Spre deosebire de ceea ce multi oameni cred, interventia nu se face doar dintr-o nevoie pur estetica. In timp ce este adevarat ca majoritatea persoanelor care aleg chirurgia estetica o fac din simplu motiv ca vor sa arate mai bine, altele o fac pentru ca au dificultati de respiratie ce pot fi rezolvate foarte usor cu ajutorul interventiei.

Operatia de rinoplastie mai poate ajuta si cu schimbarea marimii nasului, remodelarea varfului, a unghiului, indreptarea podului sau ingustarea narilor. In cazul in care pacientii au trecut deja printr-o interventie de rinoplastie, dar nu sunt multumiti de rezultat, tot trebuie sa astepte ca acesta sa se vindece inainte de a opta pentru o a doua interventie.

Cum se pregatesc pacientii pentru operatie?

Daca un pacient este sau nu candidatul perfect pentru rinoplastie se va decide in timpul primei intalniri cu specialistul de la clinica de chirurgie pe care a ales-o. Istoria medicala este un element esential, asa ca trebuie neaparat adusa in discutie. Medicul va analiza atat zona din interiorul nasului, cat si pe cea din exterior, iar dupa isi va da cu parerea.

Citeste si: Rinoplastia la clinica Dr. Panturu.

Nasul va fi fotografiat din mai multe unghiuri, iar aceste imagini vor ajuta pentru a aproxima cum vor arata rezultatele pe termen lung. Fotografiile respective vor putea fi folosite si in timpul interventiei de rinoplastie.

La ce trebuie sa ai grija in perioada in care nasul tau se vindeca?

Va dura cam o saptamana pana ce pacientul se va putea intoarce la activitatile obisnuite, indiferent ca este vorba de scoala sau locul de munca. In perioada respectiva, printre lucrurile la care va trebui sa fie atent se numara sprijinirea ochelarilor pe nas, inotul, alergatul sau activitatile fizice in general, imbracarea hainelor care pot freca nasul, mestecatul excesiv etc.

Prin urmare, pacientii care considera ca rinoplastia este solutia perfecta pentru ei, nu ajung la aceasta concluzie doar din cauza unor motive estetice. Rinoplastia poate chiar sa ajute o persoana sa respire mai bine, iar pentru ca nasul sa se vindece cat mai bine, ea trebuie sa asculte indicatiile si recomandarile medicului care s-a ocupat de interventie.

 

>