Breaking news

Ce greșeli financiare fac oamenii la 40 de ani

Tinerii nu sunt singurii care au probleme financiare, ci și oamenii la 40 ani au dificultăți legate de bani. Chiar dacă ai o mașină sau două în parcare, ai plătit deja 10 ani de rate la creditul imobiliar și o proprietate pe numele tău, tot poți face greșeli financiare.

Ce greșeli financiare fac oamenii la 40 de aniManagementul banilor gospodăriei este la fel de anevoios la 40 de ani ca și 20,  numai că responsabilitățile sunt mai multe. Mai mult, odată cu înaintarea în vârstă, situațiile neprevăzute apar tot mai des și de multe ori nu ai de unde să obții banii (obtener dinero) necesari pentru a acoperi golurile lăsate de aceste momente.

Una dintre cele mai greșeli financiare pe care oamenii le fac la 40 de ani este să nu aibă un plan în ceea ce privește banii. Și anume, oportunitățile de locuri de muncă se reduc la fel și posibilitatea de avansare în carieră. Din acest motiv, trebuie să ai ale surse de venit care să îți asigure un stil de viață confortabil. Astfel, contul de economii ar trebui să îi dea o dobândă, investițiile pe bursă ar trebui să aducă profit, iar creditele ar fi trebuit achitate de tot sau măcar să fie spre final. Pentru a avea o pensie liniștită trebuie să ai un plan de management la banilor dar și obiceiuri sănătoase de cheltuire a lor.

O problemă care afectează oameni de această vârstă este că nu economisesc îndeajuns de mult. În cele mai multe cazuri, pensia nu este suficient de mare pentru  trăi confortabil din ea. Mai mult, după cum a mai spus, odată cu înaintarea în vârstă apar probleme de sănătate sau alte mici probleme care trebuie rezolvate imediat. Din aceste motive, odată ce ai trecut pragul de 40 de ani ar trebui să economisești mai mult. Este indicat pui la punct un fond de urgență pe care să îl ții la îndemână și să îți consolidezi fondul de economii.

De asemenea, în această perioadă ar trebui să prioritizezi plătirea creditelor, inclusiv cel imobiliar. Ratele la bancă înghit o mare parte din venitul lunar. Dacă e plătești, atunci vei avea un buget al casei mai mare. Dar, principalul motiv pentru care ar trebui să rambursezi anticipat creditele este ca să poți fi proprietar pe deplin al locuinței în care trăiești și să te bucuri mai încolo de viața fără datorii.

O refinanțare pentru achiziționarea unei noi locuințe sau renovarea actualei locuințe te poate duce la datorii mai mari pe care nu vei avea timp să le acoperi. Este normal să vrei să trăiești într-o casă dacă locuiești la apartament sau să îți înfrumusețezi casa. Iar dacă dispui de banii necesari, atunci ar trebui să faci aceste schimbări. Totuși, dacă bugetul este limitat, cu siguranță nu ar trebui să cumperi o locuință mai scumpă. Este indicat, însă, ca odată la 10 ani să renovezi. Dar aceasta nu ar trebui să fie foarte scumpă.

După pragul de 40 de ani economisirea devine o problemă reală. Există și cazuri în care oameni care au intrat în biroul de credit pentru neplata ratelor la timp vor să își îmbunătățească starea financiară și nu pot refinanța pentru că au greșit la un punct. Pentru ei există împrumuturi fără acte (sin papeleos) care au dobânzi concurențiale cu cele ale băncilor. De altfel, cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine la 40 de ani este să îți îmbunătățești starea financiară și să îți cunoști foarte bine limitele.

>