Breaking news

Ce greșeli fac bărbații când aleg pantofi pentru ținute office

Pentru zilele petrecute la birou trebuie să existe și o abordare vestimentară corectă. Totul trebuie să fie office, totul trebuie să se încadreze într-un anumit tipar, însă, fiind oameni, mai greșim. Asemenea greșeli ajung să strice cu totul o ținută, în special când pantofii nu sunt aleși pentru a fi în ton cu imaginea de ansamblu.

În rândurile următoare vă prezentăm cele mai frecvente erori pe care le fac bărbații atunci când aleg pantofi pentru birou. Ideile ne-au fost furnizate de reprezentanții ANNA CORI – brand recunoscut pe piața autohtonă pentru calitatea produselor comercializate (încălțăminte, accesorii și produse de marochinărie realizate din piele naturală).

Ținute office și pantofi sport?

Oricât de bizar ar părea, există și persoane care comit asemenea erori când își aleg încălțămintea. Pantofii sport nu sunt însă recomandați pentru ținutele office, în special în cazul acelor joburi unde dress code-ul este mai restrictiv din acest punct de vedere.

Există totuși posibilitatea unei asemenea asocieri, dar numai dacă – spre exemplu – este vorba despre o zi de vineri, când ținuta este mai lejeră. Într-un astfel de caz poate fi potrivită o pereche de sneakerși din piele, cu talpă modernă, ca alternativă pentru o ținută office casual. Sub nici o formă nu sunt însă indicați pantofii sport folosiți pentru alergare sau cei de sală.

Culorile intense nu se potrivesc cu ținutele office

De obicei bărbații se feresc de culori vibrante și evită piesele vestimentare ori încălțămintea de acest gen. Există însă și excepții, iar decizia de a asorta o ținută office cu incaltaminte barbati in tonuri „flash” este cât se poate de eronată. Asemenea pantofi ar trebui purtați doar în timpul liber și nu la ținute business.

Ținutele office nu se asortează în principiu cu pantofi foarte colorați. Pentru cei care vor să mai diversifice ținutele, poate fi o recomandare alegerea unei perechi de pantofi într-un duo de nuanțe discrete, cum ar fi combinația de culori albastru-maro.

Mocasini, boat shoes și loafers – neindicați pentru ținute office

Sunt modele de pantofi foarte comozi, moderni și aliniați trendurilor actuale. Menirea lor este însă completarea ținutelor casual, purtate în timpul liber, și nu completarea vestimentațiilor de tip business.

Chiar și denumirea de „boat shoes” sugerează că asemenea pantofi sunt potriviți mai degrabă yachting-ului. Chiar dacă designul acestor pantofi a cunoscut adaptări și versatilitatea lor le permite să poată fi asociați cu o diversitate de outfit-uri și contexte, atunci când vine vorba de o ținută clasică de birou acest tip de pantof este exclus din dress code. Pentru a mai diversifica, recomandarea este alegerea unor pantofi de tip brogue, derby sau Monk, cu un design masculin și o alură destul de serioasă, însă mai relaxată decât cea a unui pantof de tip Oxford.

Sandale – un mare NU pentru ținutele office

Spre deosebire de perioade anterioare, în prezent există modele de sandale care arată foarte bine și par că s-ar potrivi pentru purtare chiar și cu un costum. Poate că așa și este, însă merită menționat faptul că și mediul în care se afișează o asemenea ținută constituie un factor determinant.

Sandalele se pare că ar trebui excluse în totalitate din zona dress code-ului office. Pentru ținutele business opțiunea indicată este orientarea către pantofi clasici, eleganți, în culori închise.

Mărimea potrivită

O greșeală ce nu ține neapărat de stil, ci de modul în care se cumpără încălțăminte bărbați – este vorba despre alegerea mărimii potrivite, care determină nivelul de confort resimțit de purtător.

Pantofii purtați la birou trebuie să fie eleganți și potriviți cu stilul business, însă trebuie de asemenea să ofere și comoditate. Alegerea mărimii potrivite devine esențială astfel, întrucât nu este recomandată achiziționarea de pantofi strâmți în ideea că „se vor lăsa”, dar nici cumpărarea de pantofi largi – aceștia capătă un aspect neplăcut în timp și devin incomozi în timpul mersului.

Odată cunoscute, asemenea greșeli trebuie evitate de cei care vor să aibă zi de zi o ținută office impecabilă. Pentru cei care caută să adopte un stil cât se poate de potrivit cu mediul business, brand-ul ANNA CORI pune la dispoziție o gamă diversificată de soluții. Încălțămintea potrivită pentru ținute office poate fi achiziționată din magazinele fizice din întreaga țară, dar și de pe site-ul oficial www.annacori.com.